Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Arriba el primer espai d’esbarjo per a gossos

#Espais Publics

Tindrà una superfície de 1.200 m² i un circuit d’obstacles que permetrà als gossos fer exercici

 

L’Ajuntament té un nou projecte sobre la taula: la creació d’un espai d’esbarjo per a gossos. L’objectiu és que les mascotes puguin anar deslligades i fer l’exercici necessari per dur una vida saludable. El projecte proporciona un espai on els gossos podran córrer, jugar i relacionar-se amb altres gossos. Carme Sanz, regidora de Parcs i Jardins, explica que “el manteniment anual és força elevat, donats els requisits sanitaris, però és un servei que volem oferir des de l’Ajuntament perquè el projecte neix d’una demanda ciutadana”. El projecte compta amb un pressupost de 20.388,50€.

 

Aquest espai s’ubicarà a la zona verda de titularitat municipal, de 1.200 m², que hi ha al costat de la Nau de Brigades, a la cantonada del carrer Maria Aurèlia de Capmany i el carrer Ter. Per tal d’adequar l’espai, es netejarà i desbrossarà la zona i es procedirà al posterior enjardinament, que inclou l’esporgada de les branques baixes i seques i la tala d’arbres morts.

 

Per delimitar l’espai, el paviment del qual serà de sauló, s’instal·larà una tanca perimetral i un accés amb una doble porta batent. A l’interior de l’espai, hi haurà bancs per als propietaris, una font doble per a ús dels gossos i dels propietaris, expenedors de bosses per recollir la femta, papereres i arbres que ombrejaran una part de la zona. També hi ha prevista la disposició de cinc elements que creïn un petit circuit d’obstacles per treballar i potenciar la intel·ligència i l’habilitat de les mascotes. Es realitzarà un estudi lumínic per valorar si cal instal·lar fanals addicionals.

 

Dins de l’espai d’esbarjo, la normativa aplicable serà l’Ordenança municipal de tinença d’animals de companyia, exceptuant el fet de poder tenir el gos deslligat. La regidora ha explicat que s’instal·larà un cartell explicatiu amb recomanacions i normes d’ús de l’espai: “Els propietaris tindran l’obligació de mantenir l’espai net i posar el morrió als gossos considerats perillosos, per exemple, perquè els usuaris de l’espai també podran ser sancionats”.

 

El projecte d’aquest espai de gossos va entrar al Ple municipal del mes el març del 2016, en forma d’una moció presentada pel grup municipal d’ICV-E, la qual demanava un estudi per valorar la implantació d’un parc caní a Palau-solità i Plegamans.

 

Comparteix aquest contingut