Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Palau-solità i Plegamans viatja a l’Edat Mitjana aquest cap de setmana

#Festes
#Patrimoni

Aquest cap de setmana, 5 i 6 de maig, Palau-solità i Plegamans acull una nova edició del Mercat Medieval, una cita que atrau milers de persones cada any. L’esdeveniment recrea un ambient propi de l’Edat Mitjana al voltant del Castell de Plegamans, el carrer Sant Lluís i el parc de Can Linares. “El Mercat Medieval situa en un primer pla la història i el patrimoni del nostre municipi, convertint el Castell de Plegamans en el protagonista”, explica Carme Sanz, regidora de Fires i Mercats. El Mercat Medieval és tot un reclam turístic pel municipi i, segons Sanz, ofereix una alternativa, ja consolidada, a l’agenda cultural i d’oci de la rodalia de Barcelona.

 

L’edició d’enguany manté el mateix recorregut que l’any anterior: el parc de Can Linares, el carrer de Sant Lluís i el Castell. Més d’un centenar de parades oferiran els seus productes i serveis, entre les quals n’hi ha 72 provinents d’arreu de Catalunya i 23 locals, a més de les tradicionals tavernes. L’entitat local Scolfling i FANCON s’encarregaran, a més de l’ambientació amb personatges de l’època per tot el mercat, de portar jocs de taula medievals per a totes les edats. Durant tot el cap de setmana, hi haurà activitats infantils diverses per tot el Mercat Medieval, com ara un castell medieval, jocs infantils de fusta, una sínia, sessions de contacontes i tallers de ceràmica. Com a novetat, davant del Castell, es crearà l’espai tèxtil, on es mostrarà com es treballava la llana a l’Edat Mitjana i tothom podrà teixir una part del gran xal de colors pel gegant Patufet (l’entrega es farà diumenge, a les 13 h).

 

Les activitats se succeiran durant tot el cap de setmana. Entre els grans reclams del públic, hi ha el Concert de la Torna, de música tradicional medieval, l’exhibició de falconeria, el torneig de cavalls o els espectacles de foc. Al programa del Mercat Medieval 2018, es poden consultar totes les activitats i el plànol de les diferents zones on tenen lloc. També tindrà lloc un espectacle de danses orientals, a càrrec del grup local Hawara, dissabte, a les 18 h, i diumenge, a les 11.30 h i a les 19 h, a Can Linares.

 

Enguany també s’organitzaran visites guiades gratuïtes al Castell de Plegamans, dissabte i diumenge, de 10.30 a 14 h i de 17 a 20 h. Els interessats han d’adreçar-se a l’entrada del Castell on s’organitzaran els diferents grups de visita. No cal inscripció prèvia, ja que la visita es fa per ordre d’arribada.

 

Durant tot el cap de setmana, amb col·laboració d’Autocars Serrat, el Mercat Medieval ofereix un servei d’autobús gratuït amb parada a la comissaria de la Policia Local (pg. Carrerada / c. Folch i Torres), Can Cortès (av. Catalunya / c. Can Cortès) i el Castell de Plegamans. El servei funcionarà de 10 a 14 h i de 17 a 22 h, cada 15 minuts aproximadament. També es disposarà d’una àrea d’aparcament gratuït entre els carrers Garraf i Empordà, a prop del Castell de Plegamans.

Comparteix aquest contingut