Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Obertes les inscripcions a la Tarda d’Emprenedoria i Empresa 2018

#Economia
#Empresa i Ocupació

2/5/2018

Durant l’acte, es lliuraran els premis del Concurs d’Emprenedoria i Empresa 2018

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, a través de Palau Avança, servei municipal d’ocupació i empresa, organitza la segona edició de la Tarda d’Emprenedoria i Empresa, dijous 10 de maig, a l’Auditori de Can Cortès. Es tracta d’una jornada empresarial oberta, que té l’objectiu de donar empenta a l’activitat d’autònoms i petites i mitjanes empreses locals. Per assistir-hi, és imprescindible inscriure’s prèviament, de forma gratuïta, ja que l’aforament és limitat. Les inscripcions es poden realitzar emplenant el formulari electrònic.

 

La jornada empresarial, presidida per l’Alcaldessa i regidora d’Empresa i Ocupació, Teresa Padrós, seguirà el següent programa:

 

  • 17 h, obertura de portes, acreditacions i presentació de la jornada.
  • 17.15 h, “La implementació de tecnologia de la indústria 4.0”, a càrrec d’Oriol Giménez, responsable de comunicació del Grup Uriach.
  • 17.45 h, lliurament de premis del Concurs d’Emprenedoria i Empresa i presentació de les empreses guanyadores.
  • 18.30 h, primera part de la sessió de networking.
  • 19 h, conferència “Finançament, mentoratge i subvencions”, a càrrec de Sergi Jiménez, soci i director financer de SAFIC Finances, assessor acreditat ACCIO i professor associat d’ESIC Business & Marketing School.
  • 19.45 h, segona part de la sessió de networking.

 

Concurs d’Emprenedoria i Empresa 2018

14 empreses, 5 PIMEs i 9 treballadors autònoms, s’han presentat, enguany, al Concurs d’Emprenedoria i Empresa, de les quals 10 van ser creades abans del desembre del 2016 i 4 són empreses de recent o nova creació. Pel que fa al sector, 11 es dediquen als serveis, mentre que 3, a la producció. L’Alcaldessa ha qualificat les dades de participació de “bones” i ha destacat la presència igualitària de projectes encapçalats per dones i homes. Enguany, s’ha portat a terme una modificació de les bases del concurs amb l’objectiu “d’oferir més oportunitats a un ventall més ampli d’empreses”, ha explicat l’Alcaldessa, “i continuar treballant en noves fórmules i maneres per potenciar l’emprenedoria, seguint el nostre pla de govern”.

 

Totes les empreses inscrites van participar, el 25 i 27 d’abril, en dues jornades de formació, la intenció de les quals és oferir als/les candidats/tes les eines necessàries per defensar la seva empresa i explicar, amb agilitat i davant un jurat, quins són els interessos que els han dut a crear una empresa o una nova línia/estratègia empresarial, quin és el seu producte/servei i quin interès té aquest producte/servei en el mercat, com afronten els reptes de futur, la competitivitat amb altres empreses del sector ... Aquesta estratègia de defensa els ha de donar eines per després posicionar-se en el mercat i saber vendre bé, al públic en general, els seus productes o serveis. Segons l’Alcaldessa, “el premi no és tant el valor econòmic sinó que moltes empreses es donen a conèixer i la gent hi pot confiar, a més de la formació que s’ofereix, que és vital”.

 

Aquest dimecres, 2 de maig, tots els participants han presentat el seu projecte davant el tribunal, el qual ha decidit qui són els guanyadors d’aquesta edició del Concurs d’Emprenedoria i Empresa. El jurat està format per cinc membres: l’Alcaldessa, un representant de l’Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, un representant de l’associació d’empresaris Palau Industrial, un professor/a coordinador/a de pràctiques Dual de l’IES i la coordinadora del servei Palau-Avança. El resultat i el lliurament de premis es farà públic durant la Tarda d’Emprenedoria i Empresa, el 10 de maig.

 

Torna



Comparteix aquest contingut