Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

L’Ajuntament signa un acord per a la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual

#DESOC

L’Ajuntament i la Fundació Privada Atendis s’adhereixen al programa de la Fundació Mapfre “Junts ho podem fer”

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va signar, el 31 de maig, un acord de col·laboració per a la difusió i el desenvolupament del programa “Junts ho podem fer – Juntos somos capaces”, d’integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn de salut mental de la Fundació Mapfre.

 

Amb aquest acord, la Fundació Privada Atendis, la Fundació Konecta (col·laboradora en el projecte de la Fundació Mapfre) i l’Ajuntament es comprometen a dinamitzar la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual en empreses de Palau-solità i Plegamans. El consistori farà difusió del programa a les empreses locals, a través de Palau Avança, per tal d’aconseguir la seva adhesió i la incorporació d’usuaris del Servei d’Inserció Laboral “Taina” de la Fundació Privada Atendis a la seva plantilla. L’acord també implica l’acolliment en pràctiques de persones amb discapacitat intel·lectual en els diferents departaments de l’Ajuntament, facilitant la seva integració i potenciant les seves habilitats, sempre que es produeixi una vacant per a aquest col·lectiu.

 

La signatura de l’acord es va portar a terme durant la primera “Jornada de sensibilització empresarial per la discapacitat”, a l’Auditori de Can Cortès, i va comptar amb la presència de l’Alcaldessa, Teresa Padrós, la gerent de la Fundació Privada Atendis, Montserrat Estrada, i el director de Mapfre pel territori i representant de la Fundació Mapfre, Leo Arenas. Padrós va voler destacar que aquestes iniciatives “ajuden a crear una societat més digna, justa i igualitària”, com també ho fa el conveni que l’Ajuntament té, des de fa anys, amb l’Associació per a la Creació i Manteniment d’Espais Verds (CIMEV), la qual s’encarrega de les tasques de jardineria als espais públics, realitzades per persones amb discapacitat.

 

La signatura de l’acord va ser precedida per una taula rodona on diferents empreses palauenques van poder conèixer l’experiència d’altres empresaris que han apostat per la contractació d’aquest col·lectiu, així com de persones amb discapacitat intel·lectual que ja tenen el seu contracte laboral. “Tenir una discapacitat no implica no tenir talent per desenvolupar una feina”, deia la regidora de Serveis Socials, Luisa Fernández, en la presentació de l’acte, que va ser moderat per la responsable del programa “Junts ho podem fer – Juntos somos capaces” a Catalunya i Balears, Núria Santos. Hi van participar el gerent del Restaurant Cal Boig, Joan Colomé, el treballador Joel Martínez i Pere Costa, director del servei d’inserció laboral Tiana de la Fundació Privada Atendis.

 

 

Comparteix aquest contingut