Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Palau-solità i Plegamans signa el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental

El Vallès Occidental ha fet una aposta conjunta per la indústria amb l’aprovació d’un nou paquet de mesures i d’accions concretes fruit de la concertació entre els diferents agents del territori. Ahir es va acordar i signar una estratègia conjunta per la transformació de la indústria al Vallès en l’horitzó 2022 en el marc d’un Plenari del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental.

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va signar el pacte, juntament amb 22 ajuntaments més de la comarca, i els sindicats CCOO i UGT, les entitats CIESC, PIMEC, CECOT, les Cambres de Sabadell i Terrassa, els centres universitaris UAB, UPC, UIC i ESDI, les entitats EURECAT i LEITAT i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. També es va aprovar el desplegament del Pla d’acció 2018-2019 i el marc de col·laboració amb el Pacte Nacional per a la indústria. 

 

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, que ostenta la secretaria tècnica del Pacte va explicar que «avui podem afirmar que hem passat d’una declaració institucional a un Pacte territorial. Tenim les arrels ben fortes per fer créixer el Vallès més enllà dels canvis i les conjuntures polítiques del moment, o dels responsables institucionals».

 

El tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Comerç de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Marc Sanabria, s'ha congratulat per la signatura del Pacte i ha reconegut «la necessitat de treballar conjuntament totes les mesures possibles per transformar i fer créixer el teixit industrial al Vallès Occidental. Només amb acords i compromisos de consens podem avançar i millorar».

 

Una aposta estratègica per la indústria 

El primer acord del Plenari va ser l’aprovació d’una Estratègia conjunta per a la transformació de la indústria al Vallès en l’horitzó 2022, i el compromís dels 37 signants per una mirada compartida i consensuada per treballar plegats durant els propers anys.

 

El segon acord, va ser el Desplegament del Pla d’acció 2018-2019, que entra al detall del treball a desenvolupar com a prioritari entre totes les entitats membres del Pacte, per exemple: la implementació de mesures de fiscalitat, el foment de les vocacions industrials, l’impuls de la indústria 4.0, la millora de l’accessibilitat i la mobilitat dels polígons industrials o les accions sectorials en economia circular, entre moltes d’altres.

 

El tercer acord fa referència al  marc de col·laboració amb el Pacte Nacional per a la Indústria, amb la concreció del treball desenvolupat amb la Direcció General d’Indústria per trobar línies estables de treball.

Comparteix aquest contingut