Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Palau-solità i Plegamans celebra l’Any Pompeu Fabra

#Cultura

La inauguració de l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” tindrà lloc divendres 7, a les 18 h, a Can Cortès

 

Aquest 2018 està dedicat a la commemoració de la figura i l’obra del lingüista i gramàtic català Pompeu Fabra, en el 150è aniversari del seu naixement. L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, juntament amb el Servei de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL), ha preparat diverses activitats per celebrar l’efemèride:

 

Exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa”

Del 7 al 22 de setembre

A la Masia de Can Cortès

Es tracta d’una mostra itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el CNL, que presenta, a través de plafons informatius, l’aportació de Fabra a la llengua catalana i la importància de la seva obra. La inauguració de la mostra, que també commemora els 100 anys de la “Gramàtica catalana”, tindrà lloc el divendres 7, a les 18 h.

 

Monòleg “Pompeu Fabra: Jugada mestra!”

Dimecres, 12 de setembre

A les 18.30 h, a la Masia de Can Cortès

L’actor Òscar Intente, sota la direcció de Maria P. Pla, presenta aquest monòleg on un tenista interpel·la el públic a la sala per parlar de la necessitat d’unes normes i regles en el joc, com les que Pompeu Fabra va proposar per al català. Aquest és el punt de partida d’un espectacle que utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos a la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana.

 

Ruta “Fabra a Barcelona”

Diumenge 11 de novembre

Inscripcions a la masia de Can Cortès

Ruta cultural a peu amb diferents parades relacionades amb la vida de Pompeu Fabra. La inscripció a l’activitat es podrà realitzar a Can Cortès. Pròximament, s’anunciaran les dates.  

Comparteix aquest contingut