Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 26 de maig

Nou portal web per saber com podem ajudar les persones refugiades

3 d'octubre de 2018Aquest nou portal forma part de la Campanya de suport a l’asil i el refugi del Consell Comarcal del Vallès Occidental

 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO) ha incorporat a la seva pàgina web un espai dedicat a l’acollida de persones refugiades per tal que la ciutadania de la comarca conegui tot el que pot fer per ajudar el col·lectiu que es troba en aquesta situació. Aquesta acció forma part de la Campanya de suport a l’asil i el refugi de l’ens supramunicipal, les accions de la qual tenen com a objectiu millorar la situació actual i possibilitar la integració de les persones refugiades al Vallès Occidental.

 

El portal explica a la ciutadania quines són les formes en què pot ajudar aquest col·lectiu:

 

Habitatge 

Si es disposa d’un habitatge, es pot llogar a una persona refugiada, la qual disposa d’ajudes per poder-lo pagar durant un any, com a mínim. El CCVO realitzarà les gestions per tramitar un informe d’idoneïtat de l’habitatge i diverses entitats ofereixen l’assessorament en tot el procés.

 

Llocs de treball

Si es coneix alguna oferta de feina per a persones refugiades o si es pot oferir un lloc de feina, es pot comunicar al Consell Comarcal, el qual buscarà el perfil més adient.

 

Acompanyament

Durant la fase d’integració d’una família o persona refugiada a la comarca, et pots convertir en mentor/a gràcies al Pla Català de Refugi de la Generalitat de Catalunya.

 

Donacions

Diverses entitats solidàries organitzen recollides de roba i altres materials per als camps de refugiats.

 

Intèrpret

Pots oferir-te com a voluntari si parles algunes de les llengües d’origen de les persones refugiades, les quals necessiten comunicar-se amb personal sanitari, social, legal. L’aplicació Tarjim posa en contacte persones refugiades amb voluntàries.

 

Per a més informació, cal contactar amb el CCVO a través del correu electrònic habilitat: ccvoc.solidaritat@ccvoc.cat.


Imatges relacionades

  • Imatge promocional de la Campanya de suport a l’asil i el refugi del CCVO

    Imatge promocional de la Campanya de suport a l’asil i el refugi del CCVO

Enllaços relacionats