Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Unes 11 mil persones visiten l’Oktoberfest

#Festes

Les 25 activitats que s’hi van programar van atraure públic de totes les edats convertint la celebració en una festa d’ambient familiar i lúdic

 

La vila va acollir, del 5 al 7 d’octubre, la primera edició de l’Oktoberfest, la festa tradicional alemanya, organitzada per l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Unes 11.000 persones es van apropar a una pista semi coberta del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor decorada amb motius alemanys, tots ells reciclats, per gaudir de les 25 activitats i propostes que va acollir la celebració, entre les quals hi havia concursos, tallers infantils i concerts de música tradicional alemanya. Una altra protagonista del cap de setmana va ser la gastronomia típica alemanya: es van oferir 20 tipus de cervesa alemanya diferents i es van vendre 150 kg de frànkfurts i bratwursts. El punt àlgid del cap de setmana va ser dissabte al vespre, moment amb més afluència de públic. Va ser llavors quan va tenir lloc el concurs de disfresses, al qual es van presentar una desena de persones amb els seus vestits tradicionals alemanys.

 

La regidora de Festes, Carme Sanz, fa una bona valoració d’aquesta primera edició i destaca el caire familiar de la festa, model que el consistori volia oferir a la ciutadania: “Ha estat un Oktoberfest familiar, d’ambient lúdic, amb activitats pels infants i pel públic adult”. La Policia Local no va registrar cap incident durant la celebració de l’Oktoberfest.

 

L’Oktoberfest, segons explica la regidora, era una aposta “arriscada” del consistori, ja que no existien antecedents ni experiències prèvies. Un dels factors que confirma l’èxit de la festa va ser la procedència de les persones visitants, moltes de les quals provenien de municipis veïns: “Hem ofert una celebració diferent no només pels veïns i veïnes, sinó per a tota la comarca, que encara no tenia el seu propi Oktoberfest”, explica la regidora. Segons l’empresa encarregada de l’organització de l’esdeveniment, que va portar a terme una enquesta entre unes 200 persones assistents a l’Oktoberfest, s’hi va apropar gent majoritàriament de Palau-solità i Plegamans, però també d’altres municipis, com ara Caldes de Montbui, Santa Perpetua de Mogoda, Mollet del Vallès, Sant Feliu de Codines, Setmenat, Lliçà d’Amunt, Barcelona, etc. Un 48% de les persones enquestades van assistir a l’Oktoberfest acompanyats de la seva família, un 41% amb amics i un 10%, soles.

 

El personal auxiliar contractat per l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, sis cambrers/es i dues persones auxiliars de neteja, van ser persones inscrites en la borsa de treball del servei local d’ocupació i empresa de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Palau Avança.

Comparteix aquest contingut