Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 5 d'agost

La ciutadania ja pot consultar les videoactes dels plens municipals

8 de gener de 2019L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans obre a la ciutadania un nou portal web per consultar les videoactes dels plens municipals, les quals tenen la mateixa validesa legal que l’acta escrita que s’utilitzava anteriorment. S’hi pot accedir des de la pàgina principal del web municipal (palauplegamans.cat) o des de l’apartat Ple municipal, govern i oposició del menú principal. El portal és compatible, també, amb dispositius mòbils IOS i Android.

 

En aquest nou portal, la ciutadania pot accedir a les videoactes de les sessions plenàries des del mes de març del 2018, quan es va posar en funcionament la càmera al Saló de Plens. Es poden visionar les videoactes íntegres, per punts de l’ordre del dia o per intervencions de cadascun dels regidors o regidores.

 

Aquest document multimèdia, a més de fomentar la transparència del consistori, permet un estalvi de recursos personals, ja que les sessions no s’han de transcriure manualment, i eliminen qualsevol dubte interpretatiu o error de transcripció. A més, millora l’eficiència del personal públic i de la ciutadania, perquè la indexació de les videoactes permet una cerca de continguts molt més ràpida i acurada.

 

Les videoactes suposen un pas més en la implantació de l’Administració electrònica, un procés que va iniciar-se el 2015 i que ja ha introduït la factura electrònica, la notificació electrònica, l’expedient electrònic o la signatura biomètrica en la presentació de documents, entre d’altres. Actualment es treballa en la retransmissió en streaming de les sessions plenàries i s’estudia la possibilitat d’integrar el sistema d’àudio amb el de vídeo, fent que es facin primer plans de la persona que està intervenint gràcies a una càmera robotitzada.


Imatges relacionades

  • Portal de les videoactes

    Portal de les videoactes