Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 24 de gener

Palau-solità i Plegamans ampliarà els punts d’accés wifi gratuïts en espais públics

31 de maig de 2019L’Ajuntament Palau-solità i Plegamans és un del centenar de municipis catalans que disposaran de punts wifi gratuïts gràcies a la iniciativa WIFI4EU de la Comissió Europea. El consistori rebrà una subvenció de 15.000 euros per finançar la instal·lació de connexions wifi en espais i edificis públics com ara places, parcs, la biblioteca o centres de salut, entre d’altres.

 

Aquesta és la segona convocatòria d’aquesta iniciativa que s’emmarca en els plans de la Unió Europea de donar suport a la instal·lació de connexions d’alta velocitat a entre 6.000 i 8.000 municipis de tot el bloc comunitari durant el període 2018-2020, amb un pressupost de 120 milions d’euros. La institució comunitària ha fet recentment públics els noms de 3.400 municipis europeus que rebran aquest any l’ajut, 510 dels quals són de l’estat espanyol, que juntament amb Itàlia i França, se situa al capdavant dels països amb més ajuntaments que es beneficiaran d’aquestes ajudes.

 

Els consistoris seleccionats han de garantir que la connexió wifi estigui disponible en un termini de 18 mesos a partir del moment que rebin la subvenció. Durant aquest període els ajuntaments hauran de definir el projecte i triar la companyia que s’encarregarà de la instal·lació.

 

La condició és que la connexió que s’ofereixi des de cada punt sigui d’alta qualitat, d’almenys 30 Mbps. La Comissió Europea supervisarà a distància que es compleixi aquest criteri sobre la qualitat de la connexió.

 

Això permetrà ampliar i millorar els punts de la xarxa wifi pública ajpspnet ja existents, ubicats a la Casa Consistorial, la Masia Can Cortès, l’edifici de Promoció Econòmica, l’edifici de Serveis Socials, el Pavelló Municipal d’Esports Maria Victor, el Centre Cívic i l’Espai Jove l’Escorxador.


Imatges relacionades

  • Cartell del wifi4eu

    Cartell del wifi4eu

Enllaços relacionats