Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 7 d'abril

Tots els operadors de la seguretat es coordinen per una Festa Major més segura

26 d'agost de 2019El govern municipal no suspendrà l’article de l’ordenança de civisme on es penalitza el “botellot” durant els dies de la Festa Major

 

S’habilitarà un nou aparcament entre la Fira i l’Espai Barrakes amb el camí il·luminat i es tancaran els que hi havia al voltant del camp de futbol i de l’Espai Jove L’Escorxador

 

Serà el primer cop que s’aplica el Protocol contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques en contextos d’oci de Palau-solità i Plegamans

 

S’ha treballat específicament en la coordinació entre Policia local i Mossos d’Esquadra, i els diferents operadors de la seguretat a la Festa Major

 

Durant el mes de juliol la regidoria de Seguretat Ciutadana va impulsar la creació d’un espai de coordinació dels aspectes de seguretat de la Festa Major en col·laboració amb la regidoria de Festes Populars. Amb aquest propòsit es va crear la Subcomissió de seguretat de la Festa Major que avui ha presentat en roda de premsa el tancament de la seva tasca i el Pla de Seguretat que s’aplicarà durant els dies festius. Hi ha intervingut l’alcalde Oriol Lozano, la regidora de Seguretat Ciutadana Eva Soler, el Sotsinspector dels Mossos d’Esquadra Antonio Pérez Maldonado i els Sergents de la Policia Local, Angel Gallego Geijo i José Ramón Martínez.

 

La regidora de Seguretat Ciutadana, Eva Soler, ha dit que aquest Pla “Té com a objectiu estratègic començar a crear una cultura de treball en xarxa que responsabilitzi a totes les àrees i departaments en problemàtiques comunes, en aquest cas la seguretat a la Festa Major. Cadascú des del seu àmbit de responsabilitat, però treballant junts. I amb un objectiu comú que no és altre que el benestar de la ciutadania”.

 

La Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha coordinat les tasques de la subcomissió. L’alcalde, Oriol Lozano, ha explicat que “a les reunions s’hi han integrat les regidories de Seguretat Ciutadana i Festes Populars, Igualtat, Joventut, Esports, entitats organitzadores de la Festa Major, una empresa privada de seguretat i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i Mossos d’Esquadra”.

 

La subcomissió ha treballat els diferents àmbits de la seguretat a la Festa Major. Pel que fa a la seguretat ciutadana s’ha abordat el “botellot” i les conductes associades al consum de begudes alcohòliques al carrer; el protocol contra les agressions sexistes i els diversos incidents que poden donar-se durant o relacionats amb la Festa Major sobretot en la franja nocturna; també en el trànsit i el risc terrorista que segueix en el nivell IV.

 

Tancament d’estacionaments de terra

 

Per tractar d’evitar el creixement del “botellot” i de minimitzar les seves conseqüències s’ha optat per:

 

-No suspendre l’article de l’ordenança de civisme on es penalitza aquesta conducta.

 

-Blindar amb tanca olímpica l’esplanada situada al darrera de l’espai de barraques i l’estacionament de terra situat al costat de l’Espai Jove, dos dels espais on es concentrava més número de persones de manera incontrolada.

 

Un dels objectius d’aquestes accions ha estat preservar el descans del veïnat evitant que aquests aparcaments es convertissin en una continuació sense control de la festa i una  molèstia pels residents a la zona.

 

Precisament, durant el mes d’agost s’ha dut a terme una campanya de la mà de la Policia Local i Mossos d'Esquadra per conscienciar sobre l'incivisme que provoca el “botellot” i informar de les conseqüències i sancions que comporta beure al carrer.  A la campanya es va prioritzar la funció  informativa, que podria esdevenir sancionadora en casos de reincidència o conductes greus. Segons les ordenances, el consum de begudes alcohòliques al carrer pot comportar sancions de fins a 900 euros.

 

La Salut

 

Pel que fa a l’àmbit de la Salut, durant la Festa Major augmenten els accidents de trànsit amb ferits de diverses consideracions; la gran diversitat d’activitats que aglutina una Festa Major, origina incidents de tot tipus: caigudes accidentals, urgències mèdiques, lesions esportives (a la Cursa i Caminada Popular Maria Victor, hi participen més de mil persones) i cal estar preparats.

 

La subcomissió també ha analitzat i gestionat les instal·lacions provisionals d’estructures desmuntables, la fira, els focs i la senyalització excepcional durant la Festa major.

 

Finalment, des de la Policia Local i com a tasca pròpia de la subcomissió, s’ha impulsat i treballat l’elaboració del al Pla d’Autoprotecció de la Festa Major 2019-2023.


Imatges relacionades

  • L'alcalde, Oriol Lozano, amb la regidora de Seguretat, Eva Soler, i efectius de la Policia Local i Mossos d'Esquadra

    L'alcalde, Oriol Lozano, amb la regidora de Seguretat, Eva Soler, i efectius de la Policia Local i Mossos d'Esquadra

  • Presentació del protocol de seguretat de la Festa Major 2019

    Presentació del protocol de seguretat de la Festa Major 2019

  • En vermell, els estacionaments de terra que es tancaran i en violeta el nou aparcament habilitat

    En vermell, els estacionaments de terra que es tancaran i en violeta el nou aparcament habilitat