Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

No tot s’hi val! Protocol contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques a la Festa Major

#Festes

La campanya “No tot s’hi val” a la Festa Major, vol sensibilitzar i prevenir les agressions masclistes i LGTBIfòbiques durant les activitats d’oci nocturn. L’objectiu principal és l’eradicació de les agressions masclistes i la violència sexual.

 

Aquest 2019 la KarpaLila serà més visible i esdevé el punt de referència en cas que es doni una agressió. La campanya també mobilitzarà voluntaris i voluntàries en  parelles itinerants i Agents Preventives de les Barrakes.

 

La Comissió del Protocol contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques en espais d’oci forma part del Procés Participatiu de la Festa Major, en el seu àmbit de prevenció i sensibilització, de manera que insta a tenir en compte la perspectiva de gènere també pel que fa al contingut de les actuacions.

 

El llenguatge sexista és una forma de violència masclista

 

Les agressions també es poden donar dalt de l’escenari: músiques amb lletres que inciten a la violència masclista i a delictes d'odi per qüestions de gènere; l’ exhibició de símbols masclistes i imatges ofensives; la cosificació del cos de la dona, per exemple amb la presència de ballarines a l’escenari com a reclam i amb una funció únicament decorativa o comentaris de caràcter sexista i/o discriminador...

 

Així doncs, per coherència amb el contingut del Protocol, es tenen en compte les contractacions artístiques del programa amb perspectiva de gènere, la no tolerància d’actituds discriminatòries i el seu compromís a no manifestar cap tipus de conducta ni missatge masclista. No s’entendria que les imatges i els missatges que es transmeten des dels grups artístics contractats reproduïssin missatges masclistes i no és fes ús d’un llenguatge inclusiu.

Comparteix aquest contingut