Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

La Festa Major 2019 tanca amb un gran èxit de participació

#Festes

Els concerts i les activitats infantils van ser els actes més multitudinaris, juntament amb la Cursa Maria Víctor

 

El Castell de Focs anunciava dilluns a la nit la fi de la Festa Major de Palau-solità i Plegamans, que, enguany, ha tingut lloc del 29 d’agost al 2 de setembre. La vila ha acollit una vuitantena d’actes, per a tots els públics, que conformaven la programació, la qual va ser fruit d’un treball conjunt entre el consistori i el Procés participatiu de Festa Major, format per una vintena d’entitats locals, els i les joves participants en el Mulla’t per la Festa Major i la taula de treball de l’Espai de Barrakes.

 

L’Alcalde, Oriol Lozano ha volgut agrair l’esforç de tantes persones que fan possible la Festa: «Un cop finalitzada la Festa Major només em queda donar les gràcies a totes les entitats, brigades, tècnics, voluntaris i veïns i veïnes del poble que any rere any organitzen i col·laboren amb l'Ajuntament per oferir un munt d'activitats perquè tothom en pugui gaudir».

 

El regidor de Festes, Jordi Plaza, ha posat en relleu tota la feina que hi ha darrere l’organització de la Festa Major, un treball que es fa conjuntament amb les entitats. «També volem agrair la participació de la gent de la vila i dels nombrosos visitants que han volgut gaudir dels diferents actes programats aquests dies», ha afegit el regidor.

 

Activitats per a tots els públics

El pregó de la Festa Major, es va fer divendres al vespre, a càrrec de Dèlia Brufau, una de les actrius de la sèrie de TV3 ‘Les de l’hoquei’,que va ser rodada a Palau-solità i Plegamans. 

 

Entre la variada oferta musical ha destacat l’actuació el dijous del raper Sharifo el grup valencià Mafalda. Un dels clàssics de la Festa Major, l’Orquestra Maravella, va actuar dissabte amb una assistència de més de 1.300 persones. Altres grups com Versión Imposible,los 80 Principalesdiumenge també van omplir l’espai de Barrakes. La bandaSense Sal va amenitzar amb un concert familiar dilluns a la mateixa hora que el concert de jazz ho feia a la plaça de la Vila amb Koko Jean and The Tonics. Va tancar la la festa major el cantautor Miquel del Roig.

 

La festa ha tornat a apostar enguany per l’espai el Pati, amb espectacles i atraccions per a tots els públics i amb el circ com a fil conductor. La Tarda Castellerava comptar de nou amb la participació dels Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Escaldats de Caldes.

 

El foc i la festa van tornar a ser protagonistes diumenge amb la Mostra de Bestiari, amb les feres de colles de Montgat, Castellterçol, La Llagosta, Parets del Vallès, Horta-Carmel i la de Palau-solità i Plegamans. Un dia abans, dissabte, va tenir lloc el tradicional Correfoc amb les colles convidades de Castellar del Vallès i Barberà del Vallès.

La Festa Major també va tenir una vessant solidària amb la Marató de donació de sang, dissabte. 218 persones hi van per participar, de les quals 194 donacions van poder realitzar la seva donació de sang, 24 oferiments i 33 donants nous.

 

No tot s’hi val !

Enguany l’Espai de Barrakes i l’Ajuntament han treballat conjuntament en la campanya “No Tot s’hi Val !”, per lluitar contra les agressions sexistes, masclistes i LGTBI fòbiques en l’oci nocturn. Es va habilitar durant tots els dies La Karpalila amb agents de prevenció. A Barrakes també hi vam trobar la Karpassana, l’espai informatiu nocturn sobre temàtiques relacionades amb la salut, la sexualitat i els riscos associats a l’alcohol o altres substàncies.

Comparteix aquest contingut