Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 2 d'abril

La Policia Local, els Mossos i l’Ajuntament qualifiquen d’èxit el protocol de seguretat aplicat durant la Festa Major

4 d'octubre de 2019L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, la Policia Local i Mossos d’Esquadra han fet una valoració molt positiva del funcionament de coordinació de seguretat que es va aplicar durant la Festa Major. En aquest dispositiu, coordinat per la Policia Local, han participat les regidories de Seguretat Ciutadana i Festes Populars, Igualtat, Joventut, Esports, entitats organitzadores de la Festa Major, una empresa privada de seguretat, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i Mossos d’Esquadra.

 

Eva Soler, regidora de Seguretat Ciutadana, Jordi Plaza, regidor de Festes, Xavier Virgili, Inspector de la Policia Local i Antonio Pérez Maldonado, Sotsinspector dels Mossos d’Esquadra, han donat explicacions de l’aplicació d’aquest protocol. L’objectiu estratègic de la Subcomissió de Seguretat era crear una cultura de treball en xarxa per responsabilitzar totes les àrees i departaments municipals en problemàtiques comunes, en aquest cas, la seguretat a la Festa Major.

 

Entre altres actuacions, s’ha abordat el “botellot” i les conductes associades al consum de begudes alcohòliques al carrer; el protocol contra les agressions sexistes i els diversos incidents que poden donar-se durant o relacionats amb la Festa Major sobretot en la franja nocturna.

 

La regidora de Seguretat Ciutadana, Eva Soler, ha volgut agrair la feina feta per totes les parts i agents implicats en seguretat, des de la Policia Local, Mosos d’Esquadra, Protecció Civil, les agents preventives del Punt Lila i els controladors de la seguretat privada. Alhora ha valorat positivament tot el protocol: “La Festa Major ha estat un èxit a nivell de seguretat i organització. Creiem que les accions que vam decidir no eren senzilles, com per exemple el tancament dels pàrquings. Una vegada aplicada, creiem que ha estat una decisió molt encertada”.

 

Soler, ha apuntat també que “l’objectiu era sumar forces i que tots treballem en xarxa. De cara a anys vinents ens plantejarem seguir treballant de la mateixa manera”.

 

Les dades

De tots els dies de Festa Major, des de la Karpalila es van detectar 15 incidències de nivell 1, que fan referència a comentaris o gestos inapropiats, i 2 incidències de nivell 2, que fan referència a tocaments o accions inapropiades. En aquest cas però, només un dels incidents no anava vinculat al protocol d’agressions sexistes sinó a baralles sorgides davant de la Karpalila. L’altre, no va acabar en denúncia.

 

Una de les mesures aplicades que ha tingut una incidència més positiva, ha estat el tancament dels aparcaments de terra al darrera de l’espai de barraques i el situat al costat de l’Espai Jove, dos dels llocs on es concentrava més número de persones de manera incontrolada. Jordi Plaza, regidor de Festes ha manifestat que de cara a pròximes festes majors es buscarà poder facilitar a les persones que utilitzen aquest espai un lloc perquè dipositin les ampolles i els gots i “intentar que embrutin el menys possible”.

 

Per altra banda també han fet incidència en les mesures per a la reducció de volum de so dels esdeveniments de la Festa Major. Un equip de l’Ajuntament va dur a terme controls de nivells de so des de les cases més properes. Han ressaltat que enguany només han hagut d’atendre una trucada per queixes d’aquest tipus en totes les nits de la Festa.

 

Campanya informativa

La Policia Local va realitzar durant el mes d’agost una campanya per conscienciar sobre l’incivisme que provoca el “botellot” i informar de les conseqüències i sancions que comporta beure al carrer. A la campanya es va prioritzar la funció informativa, que podria esdevenir sancionadora en casos de reincidència o conductes greus. La Policia Local recorda que el consum de begudes alcohòliques al carrer pot comportar sancions de fins a 900 euros. Durant aquesta campanya hi va haver algunes intervencions però cap va acabar en denúncia.


Imatges relacionades

  • Roda de prema de valoració de la subcomissió de seguretat de la Festa Major.

    Roda de prema de valoració de la subcomissió de seguretat de la Festa Major.

  • Roda de prema de valoració de la subcomissió de seguretat de la Festa Major.

    Roda de prema de valoració de la subcomissió de seguretat de la Festa Major.