Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

El Bus urbà de Palau-solità i Plegamans serà gratuït fins al 9 d’abril

#Informació Coronavirus
#Transport

Així mateix també és gratuït fins a la data tot el transport públic com a mesura per a les persones treballadores en serveis essencials

 

Des d’aquesta matinada i fins al 9 d’abril s’ha decretat la gratuïtat dels títols propis i socials en el transport urbà dels municipis de l’AMTU (Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà). La suspensió de les tarifes és un petit reconeixement a la tasca de les persones que durant aquest període de màxima excepcionalitat realitzen activitats essencials.

 

Així mateix també s’ha decretat la gratuïtat de tot el transport públic com a mesura per a les persones treballadores en serveis essencials.  Aquesta decisió ha estat presa per l’ATM de Barcelona que ha decidit  suspendre el pagament de tarifes dels títols del Sistema Tarifari Integrat. D’aquesta manera, mentre duri la limitació de la mobilitat a només les persones que realitzen serveis essencials, aquestes no hauran de pagar el transport públic.

 

L’aplicació d’aquesta mesura tindrà com a conseqüència que, a partir d'avui els conductors dels busos urbans emetran un bitllet senzill sense cost, que no es lliurarà al viatger, sinó que se’l quedarà el propi conductor. Això permetrà que els viatgers continuïn accedint al bus per la segona porta, sense haver d’interactuar amb el conductor, alhora que també permet fer el còmput d’ocupació dels vehicles, i evitar superar l'ocupació màxima establerta per la Generalitat (1/3 del bus).

 

L’objectiu d’aplicar aquests diferents sistemes de pas, malgrat la suspensió de tarifes temporal fins al 9 d’abril, és la de tenir un control sobre el nivell d’ocupació del transport públic, que en cap cas pot superar el terç de l’ocupació màxima dels vehicles, per decret de les autoritats catalanes.

 

En principi, la previsió indica que les xifres d’ocupació seran iguals o inferiors que les dels darrers dies, quan s’han experimentat reduccions de viatgers del 92 al 95% a la xarxa d’autobusos urbans de l’AMTU. No obstant això, si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial, s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata.

 

Per altra banda l’AMTU ha emès una sèrie de preguntes freqüents amb les seves respostes per ajudar a resoldre dubtes que puguin sorgir sobre la suspensió de pagament del transport públic.

 

Comparteix aquest contingut