Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 25 de maig

Palau-solità i Plegamans acull dues jornades especials de donació de sang

21 de maig de 2020Es farà a la Sala Polivalent i caldrà reservar hora des del web del Banc de Sang

 

Els pròxims dies 28 i 29 de maig, la Sala Polivalent de Palau-solità i Plegamans acollirà una donació de sang. D’aquesta manera la vila s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Durant l’epidèmia  provocada pel Coronavirus el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19.

 

La donació de sang comptarà amb un espai de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, cal reservar hora des del web: donarsang.gencat.cat.

 

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

 

Campanyes amb mesures de seguretat

 

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

 

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

 

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

 


Imatges relacionades

  • Campanya Donació Sang Palau-solità i Plegamans.

    Campanya Donació Sang Palau-solità i Plegamans.