Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

L’Ajuntament destinarà 240.000 euros als pressupostos participatius d’enguany

#Participacio

120.000 euros es dedicaran a projectes en l'àmbit social i 120.000 euros més a iniciatives relacionades amb la sostenibilitat

 

Des de ja i fins al 22 de juny es posa en marxa el procés d’entrega de propostes pels pressupostos participatius d’enguany on l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans hi destinarà fins a 240.000 euros. La ciutadania serà qui decideixi en què s’invertiran aquests diners del pressupost municipal.

 

Totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi, així com les associacions o els grups inscrits en el Registre d’associacions, podran presentar propostes d’inversions. 

 

Es podran entregar de forma telemàtica a través del web habilitat i presencialment descarregant, imprimint i retallant la butlleta adjunta en aquesta notícia i dipositar-la en la bústia habilitada a l’edifici principal de l’Ajuntament.

 

Les propostes han de formar part en un dels dos àmbits d’actuació:

 

  • Àmbit social: seran elegibles totes aquelles propostes d’actuació que tinguin a veure amb l’atenció a les persones, el suport a col·lectius vulnerables, les ajudes i prestacions econòmiques a veïns i veïnes.

 

  • Àmbit de la sostenibilitat: seran elegibles totes aquelles propostes d’actuació que representin millores del municipi en termes de cura del medi ambient, pràctiques sostenibles, estalvi energètic, reducció de residus etc.

 

Per poder complir els requisits també han de ser viables tècnicament, jurídicament i legalment, no poden referir-se a actuacions ja dutes a terme i no poden contradir actuacions o plans de l’Ajuntament ja existents.

 

Les propostes que hagin superat el filtrat anterior passaran a ser considerades pre-finalistes i seran analitzades en el marc del Fòrum Ciutadà de Priorització: una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes del municipi que servirà per debatre i seleccionar els projectes i iniciatives que se sotmetran finalment a votació. Totes les persones majors de 16 anys i empadronades al municipi tindran dret a vot.

 

L'adreça web correcte per accedir a presentar els pressupostos participatius és http://tutries.palauplegamans.cat i no www.tutries.palauplegamans.cat, tal com apareix al tríptic que s'ha distribuït a les cases, i que actualment s'està treballant per re-direccionar al web correcte. 

 

 

Comparteix aquest contingut