Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Aquesta nit s’ha declarat un incendi d’origen elèctric en el Centre Mèdic Palacent

#Gent Gran

El fum s’ha propagat a la zona de Residencial Palau i ha obligat a evacuar els i les residents a l’exterior on han estat atesos pel Servei d’Emergències Mèdiques.

 

Tres treballadors del centre i una resident han estat traslladats a diversos hospitals a causa de la inhalació de fum.

 

L’incendi s’ha originat cap a les 0.30 h d’aquesta nit passada, en un quadre elèctric del centre mèdic i el fum s’ha estès a la residència. En l’extinció hi han treballat fins a 10 dotacions dels bombers de la Generalitat, en col·laboració amb 8 dotacions del SEM, Mossos d’Esquadra i Policia Local.

 

El fum ha obligat a evacuar treballadors i residents a l’exterior on han sigut atesos pels serveis mèdics per avaluar el seu estat. Tres treballadors i una resident han estat traslladats a diversos hospitals sense que el seu estat revestís gravetat. A hores d’ara tres han estat donades d’alta i una segueix en observació per precaució.

 

A les 2.52 hores s’ha donat per extingit l’incendi i s’ha procedit a verificar que els nivells de diòxid de carboni eren els òptims per reallotjar als residents. Les tasques s’han allargat fins a les 5.30 del matí.

 

L’alcalde Oriol Lozano i la regidora de seguretat ciutadana Eva Soler han seguit l’operació des del terreny formant part del Centre de Control.

 

L’alcalde ha volgut posar en valor i agrair la feina i coordinació dels serveis d’emergència i cossos de seguretat: bombers, SEM, mossos d’esquadra i policia local.

Al lloc s’hi han desplaçat per seguir de prop l’incident els membres de la direcció del centre mèdic i la residència i familiars dels i les residents.

 

Aquest matí, el Vicepresident del govern Pere Aragonès i el delegat del govern Juli Fernández s’han posat en contacte amb l’alcalde Oriol Lozano per interessar-se pels fets, expressar el seu suport i posar-se a disposició de l’Ajuntament.

 

 

 

Comparteix aquest contingut