Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Procés participatiu per implantar la recollida porta a porta de les 5 fraccions de residus

#Gestió Ambiental
#Salut Pública

Del 7 d’octubre al 13 de novembre, els veïns i veïnes de la vila podran donar la seva opinió online, presencial o en sessions informatives

 

L’Ajuntament està treballant per implantar la recollida porta a porta de les 5 fraccions de residus: orgànica, envasos lleugers, paper i cartró, vidre i la resta, amb els objectius de continuar millorant davant l’emergència climàtica i ambiental, eliminar els punts d’abocaments de residus, tenir els carrers nets de contenidors i brossa, i aconseguir un sistema, també, econòmicament més sostenible. Aquest sistema permetrà a mig termini aplicar un sistema de taxes basat en el pagament per generació, de manera que qui més recicli menys pagui.

 

Per fer-ho, l’Ajuntament vol comptar amb la participació de la ciutadania per decidir si la recollida porta a porta es vol en horari nocturn (a partir de les 22.00h) o en horari diürn (a partir de les 07.00h), així com el calendari de recollida. El vidre sempre es recollirà de matí per evitar molèsties per sorolls.

 

Del 7 d’octubre fins al 13 de novembre els veïns i veïnes de la vila podran participar en aquesta decisió a través de les següents vies:

 

  • Votació després d’una de les sessions informatives programades. Les persones interessades podran escollir la sessió que els vagi millor. Totes les sessions seran a les 19h.

Dia                   Lloc

13/10               Masia de Can Falguera

15/10               Plaça del Lledoner (Carrer de Dalt)

20/10               Plaça Mercè Rodoreda

22/10               Parc Onze de Setembre

27/10               Parc de Can Parera

29/10               Pista de bàsquet del carrer Romaní (Can Riera)

3/11                 Pista de bàsquet de Can Maiol, al costat de l'Escola Bressol el Sol

5/11                 Parc dels Avets (Plegamans Sud/El Castell)

 

Com a mesures de prevenció davant la Covid19, es demana prioritzar l’assistència d’una sola persona per habitatge i és necessari inscripció prèvia a psip@participem.cat. En cas de pluja, la sessió es realitzarà a la sala polivalent.

 

  • Votació online: A la pàgina web psip.participem.cat es trobarà tota la informació i es podrà escollir l’opció que més agradi. El link estarà activat demà, 7 d'octubre.

 

  • Votació presencial: Amb la butlleta de participació que rebran els veïns i veïnes a casa seva, juntament amb una carta informativa detallant aquest procés. Es podrà lliurar a l’Ajuntament (pl. de la Vila, 1) o a la Masia de Can Cortès (Camí Reial, 56). La butlleta també la podeu descarregar aquí.

A més, en el cas dels habitatges plurifamiliars, es convocarà per decidir entre les veïnes i veïns de cada comunitat la millor solució i ubicació pel lliurament dels residus. El cartell es col·locarà a les escales del edificis amb el dia de la reunió.

 

Durant el 2019 la recollida selectiva de residus al municipi va ser del 75,06%, situant Palau-solità i Plegamans entre els 100 municipis més recicladors de Catalunya i dins dels objectius marcats per la Unió Europea. Aquest resultat és degut en gran part a la implantació de la recollida porta a porta de la fracció orgànica i la resta, realitzada l’any 2008.

Comparteix aquest contingut