Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

El Taller participatiu sobre l’habitatge posa sobre la taula la problemàtica d’un lloguer assequible

#Urbanisme

Va tenir lloc el passat 13 de gener i van sortir diferents propostes per treballar el Pla Local d’Habitatge de Palau-solità i Plegamans

 

El passat 13 de gener va tenir lloc un taller participatiu online per identificat les principals problemàtiques vinculades a l’habitatge a Palau-solità i Plegamans. Aquest taller està emmarcat dins la creació del Pla Local d’Habitatge que ha de recollir una anàlisi de la situació actual en la matèria i afrontar els nous reptes durant els propers anys per fomentar el dret de la ciutadania a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.

 

En aquest taller hi van participar un total de 18 persones i es van posar a debat algunes de les aportacions que es van dir; va haver-hi consens en què el més prioritari és generar habitatge de lloguer assequible, en aquest sentit es va veure bé desenvolupar noves promocions, permetre la transformació de locals o la divisió d’habitatge unifamiliars i fomentar la construcció de solars i edificis amb les obres aturades.

 

Per altra banda també van haver-hi persones que van manifestar que és positiu fomentar les cooperatives d’habitatges i la masoveria urbana. Alhora va haver-hi força consens que els col·lectius que més desfavorables en matèria d’habitatge són les persones joves del municipi, la gent gran i llars amb pocs recursos econòmics com famílies monoparentals i/o monomarentals.

 

Altres qüestions que van sortir a debat van ser la necessitat d'ajuts per obres de rehabilitació i manteniment i pel pagament de l'IBI, la importància de reforçar la difusió dels ajuts i serveis existents o la millora de l'eficiència energètica per reduir la pobresa energètica.

Comparteix aquest contingut