Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 7 d'abril

La Generalitat aprova la construcció del nou CAP

28 de gener de 2009El Govern de la Generalitat va aprovar el 27 de gener la construcció d'un nou Centre d'Atenció Primària (CAP) que se sumarà al centre de salut ja existent a Palau-solità i Plegamans. El nou edifici tindrà una superfície construïda de 1.657m², on s'hi situaran dotze sales de consulta de medicina general, quatre sales de consulta de pediatria, una sala de consulta d'odontologia, una sala de treball d'odontologia, dues sales de consulta polivalent, una sala per a serveis socials, una àrea d'atenció continuada i una altra d'educació sanitària. El terreny on s'ubicarà el nou CAP ja ha estat cedit per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

D'aquesta manera, i després de molts anys de reivindicacions i treball per tal de dotar a la vila d'aquest equipament imprescindible, la Generalitat finalment ha donat llum verda al projecte. S'ha pogut desencallar la inversió prevista després que l'equip de govern de la vila mantingués diverses reunions en els últims mesos amb responsables del Departament de Sanitat i diputats del Parlament. Val a dir que Palau-solità i Plegamans ha experimentat un creixement molt important de població. És per això que des de fa força temps el CAP existent no podia atendre amb la qualitat necessària a la ciutadania palauenca.

Per tal de fer efectiu l'inici del projecte del nou CAP de la vila, el Govern de la Generalitat ha autoritzat el Departament d'Economia i Finances, el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut per encarregar a l'entitat ICF Equipaments SAU la construcció d'aquest centre, que es farà per mitjà de l'empresa GISA.

A banda del nou CAP de Palau-solità i Plegamans, el Govern de la Generalitat va aprovar alhora la construcció de nous centres de Salut a les poblacions de Cunit, l'Aldea, les Borges Blanques, la Bisbal del Penedès, Sant Cugat del Vallès, Sabadell i Sant Jordi Desvalls. Es preveu que tots aquests nous centres de salut donaran servei a unes 125.000 persones. La inversió prevista per a tots aquests nous equipaments de salut és de 22 milions d'euros.