Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 12 de juliol

La presentació del compte anual del 2014 certifica un superàvit de 2,5 milions d'euros

31 de juliol de 2015El deute municipal total és de 5,2 milions d'euros, 360€ per habitant, un dels més baixos de la comarca

 

El Ple Municipal celebrat ahir, 30 de juliol, va aprovar el compte anual 2014, la memòria econòmica de l'exercici. Tal i com va expressar Marc Sanabria, regidor d'Economia, el document "recull la bona salut financera del nostre Ajuntament, amb uns comptes sostenibles i sanejats". "Ens permeten encarar nous projectes i inversions i continuar treballant en la mateixa línia que s'ha seguit en els últims anys", va afegir Sanabria.

 

El compte anual es va aprovar amb 14 vots favorables, emesos per l'equip de govern (PSC, CiU i Ganemos Palau) i pels grups C's i ICV, així com pel regidor no adscrit Miquel Truyols. Al seu torn, ERC (1 vot) va abstenir-se, mentre que el PP (1 vot) va votar-hi en contra. La CUP no va pronunciar-se per l'absència del seu únic regidor.

 

El fet de tenir els comptes sanejats resulta determinant perquè l'Ajuntament pugui mantenir els serveis no obligatoris que presta, com les escoles bressol, educació en general, serveis socials, polítiques culturals i esportives i molts altres. "La llei d'estabilitat pressupostària marca 4 eixos bàsics: un resultat pressupostari positiu, un deute inferior al 70%, tancar amb romanent positiu i pagar als proveïdors en menys de 30 dies", va resumir el regidor d'Economia. El compte anual reflecteix que l'Ajuntament compleix aquests requisits, d'acord amb "el compromís del govern per mantenir els comptes sanejats i una bona salut financera per no perdre els serveis", va afirmar Sanabria.

 

Xifres

L'any 2014 s'ha tancat amb un superàvit pressupostari de 2,5 milions d'euros. El romanent per a despeses generals ha quedat fixat en 1,085 milions d'euros. "La llei d'estabilitat obliga a destinar el romanent a l'amortització de part del deute municipial, si bé es pot destinar una altra part a inversió sostenible que no acabi generant més despesa a l'Ajuntament", va explicar Sanabria.

 

I és que el deute municipal total amb entitats de crèdit (curt i llarg termini) suma 5,2 milions d'euros, 360€ per habitant. Es tracta d'una de les ràtios més baixes entre els municipis de la comarca i del nostre entorn. El deute total suposa el 34,71% dels ingressos ordinaris anuals de l'Ajuntament.

 

La regla de despesa efectuada per l'Ajuntament en l'any 2014 ha estat un 1,05% superior a la del 2013. És també una xifra positiva perquè no arriba al límit de l'1,5% marcat per llei i pel govern de l'Estat. A tot això, cal especificar la bona situació en la tresoreria. Això ha permès que, de mitjana, es pagui als proveïdors en uns 15 dies, que no sigui necessari pagar pòlisses de crèdit i que es pugui estalviar en interessos bancaris.


Imatges relacionades

  • Façana de la Casa Consistorial

    Façana de la Casa Consistorial

  • Ple del 30 de juliol del 2015.

    Ple del 30 de juliol del 2015.

Enllaços relacionats