Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 12 de juliol

L’Ajuntament abaixa la bandera de la UE en protesta pel tracte a les persones refugiade

17 de març de 2016L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha abaixat aquest matí a mig pal la bandera de la Unió Europea com a protesta per la gestió que s’està fent en la crisi de les persones refugiades i el tracte que se’ls hi està donant, tant per part de la pròpia UE com per un bon nombre dels estats membres. També és una mostra de l’oposició de l’Ajuntament envers l’acord que la UE pretén tirar endavant amb Turquia per expulsar-hi les persones refugiades que arriben a Europa. L'Ajuntament es suma així a la iniciativa endegada per diversos consistoris catalans. 

 

Alhora es vol expressar la solidaritat del consistori i el municipi cap a les persones que protagonitzen un èxode de grans proporcions per escapar dels conflictes que colpegen el Pròxim Orient i l’Orient Mitjà i a la recerca d’asil. També és una mostra de dol cap a aquelles que han perdut la vida, víctimes de la guerra o del viatge per sortir-ne. Amb aquest gest es vol fer una crida perquè els responsables de la Unió Europea reaccionin davant la crisi humanitària de les persones refugiades que pateixen dia rere dia situacions inhumanes a les fronteres europees.

 

En aquest sentit, l’Ajuntament és conseqüent amb la Moció de suport a l’acollida de població refugiada que va aprovar el Ple Municipal del 24 de setembre del 2015. En els atesos d’aquest text es recorda, per exemple, que la Carta dels Drets Fonamentals de la UE determina que la dignitat humana és inviolable i ha de ser respectada i protegida, i que la Declaració Universal dels Drets Humans reconeix que tota persona té dret a cercar asil i a gaudir-ne.

 

Per últim, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans anima la seva ciutadania a participar en a la manifestació internacional convocada el 19 de març per donar suport a les persones refugiades, per la pau i per al convivència i en contra del racisme i les discriminacions per raó d’origen, color de pell, religió o orientació sexual. 


Imatges relacionades

  • Bandera de la UE a mig pal a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans en protesta pel tracte a les persones refugiades.

    Bandera de la UE a mig pal a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans en protesta pel tracte a les persones refugiades.

Enllaços relacionats