Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 15 de juliol

El nou Ple Municipal investeix Oriol Lozano com a nou Alcalde de Palau-solità i Plegamans

15 de juny de 2019ERC i Junts per Palau segellen un pacte per governar en coalició aquesta legislatura

 

El nou Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha investit a Oriol Lozano (ERC) com a Alcalde del municipi per al mandat 2019-2023. Ha estat nomenat pel Ple Extraordinari de Constitució de l'Ajuntament, que s'ha celebrat avui al migdia a la Casa Consistorial. Aquest és el 1r mandat en què Lozano assumeix el càrrec d'Alcalde de Palau-solità i Plegamans.

 

En un discurs en el que ha situat les polítiques socials com a prioritats de l'acció del nou govern, Lozano ha manifestat que “comença una nova etapa a Palau-solità i Plegamans, en la que treballarem per millorar la vila amb honestedat i fidels a la voluntat dels nostres veïns i veïnes. Ens comprometem a tirar endavant tots aquells punts i propostes del nostre programa electoral arribant als màxims consensos posibles”.

 

Oriol Lozano ha estat elegit Alcalde per majoria absoluta, amb 10 vots favorables dels 17 amb què compta el Ple Municipal. Han votat a favor de la seva candidatura els regidors i regidores del grup polític que encapçala, ERC (6), així com els de JxPalau (3) i Primàries (1). Precisament, dos d'aquests grups, ERC i Junts per Palau, que han estat el primer i el tercer amb més vots en les eleccions municipals del 26 de maig, van signar ahir a la tarda un acord de govern per a aquest mandat.

 

Els 9 regidors i regidores d'ambdós partits són, doncs, els que formaran el nou equip de govern, si bé han manifestat que continuaran parlant amb la resta de representants polítics per assolir acords puntuals i consensos entre els qui vulguin fer seus els punts signats al pacte.

 

D'altra banda, i tornant a la votació per investir l'Alcalde, el PSC i Cs han optat per votar als seus propis candidats, Marc Sanabria i Juan Martínez.

 

Abans de la votació per investir l'Alcalde s'ha constituït el Ple Municipal del mandat 2019-2023. Els sufragis emesos per la ciutadania en les darreres eleccions municipals han propiciat que formin part del nou Ple Municipal un total de 5 forces polítiques.

 

La composició del consistori, per que fa a regidors, queda de la següent manera: Oriol Lozano Rocabruna, Eva Soler Guallar, Jordi Plaza Nualart, Patricia Freire Nuñez, Ignasi Fargas Roca i Miriam Portillo Ramírez d’ERC; Laura Navarro Ceballos, Jordi Pujol Lozano, Ovidi Cristian Popescu de JxPsiP; Marc Sanabria Robledo, Maria Del Carmen Sanz Cabero, Ignacio Martinez Rivas, Joana Sanchez Gimenez, i Miguel Ángel Cañizares Gómez del PSC; Juan Martínez Nieto i Andrés Martínez Palacio de Cs; i Nùria Solà Bujons de Primàries.

 

El Ple Municipal Extraordinari de Constitució de l'Ajuntament i d'investidura de l'Alcalde ha estat retransmès en directe per Ràdio Palau, per la 91.7 de la FM i per Internet. Es pot escoltar íntegrament a www.radiopalau.cat, incloent-hi els discursos de tots els grups polítics, i en els pròxims dies estarà disponible al web municipal en l’enllaç de vídeoacta.

 

Un nombrós públic ha acudit a l'Ajuntament per presenciar-lo. La Sala de Plens ha quedat petita i moltes persones l'han hagut de seguir des d'altres dependències de la Casa Consistorial i des de l'exterior de l'edifici.

 

Acord de govern ERC-Junts per Palau

 

Les primera i tercera força política més votades en les eleccions municipal, ERC i Junts per Palau, van signar ahir a la tarda un acord per formar equip de governEl pacte especifica que ambdues formacions havien de votar avui a favor d'investir Oriol Lozano com a alcalde de Palau-solità i Plegamans.

 

La suma de ERC (6 regidors/es) i de Junt per Palau (3 regidors/es) dóna 9 regidors, per la qual cosa tenen majoria absoluta al Ple Municipal, ja que està format per 17 membres. 

 

L'acord el van rubricar Oriol Lozano, cap de llista del ERC, i Laura Navarro, cap de llista de Junt per Palau. Ho van fer acompanyats dels membres de les dues llistes electorals que han estat nomenats regidors i regidores al Ple de Constitució de l'Ajuntament celebrat avui.

 

Lozano va definir com a “molt positives” les negociacions amb Junts per Palau: “Els punts dels nostres programes eren molt coincidents i anaven en la mateixa direcció, per això hem decidit adquirir aquest compromís. Estem molt satisfets i assumim el repte amb molta responsabilitat”.

 

De la seva banda, Laura Navarro, ha explicat que la consecució del pacte s’ha debatut “de manera molt tranquil·la durant aquets dies i amb la voluntat de fer un canvi de govern a la vila”. Navarro ha afegit que “s'ha decidit un pacte de govern com a resultat del consens en les propostes programàtiques i també per la coincidència en la forma d'entendre les responsabilitats municipals”.

 

L'acord especifica la redacció, en els propers mesos, d’un Pla d’Acció de Govern, que reculli les propostes i fixi els compromisos a impulsar en els pròxims quatre anys. El pacte també recull treballar per la recuperació de la gestió directa de serveis bàsics, la retirada del projecte de polígon de Llevant, l’adequació urbanística del polígon de Can Valls, la cessió de la C-59 (avinguda Catalunya) a la Generalitat, l’entrada del CAP en la rotació de CAPs d’urgències o oferir una comunicació institucional transparent, objectiva, imparcial i clara.

 

Pel que fa a la composició del futur govern, de moment, l’acord estableix la creació de cinc tinences d’alcaldia. La resta de càrrecs es donaran a conèixer en els propers dies:

 

1a tinent d’alcalde: Eva Soler i Guallar (ERC-AM)

2a tinent d’alcalde: Patricia Freire Nuñez (ERC-AM)

3a tinent d’alcalde: Laura Navarro Ceballos (JxP)

4rt tinent d’alcalde: Ignasi Fargas i Roca (ERC-AM)

5è tinent d’alcalde: Jordi Pujol Lozano (JxP)


Imatges relacionades

 • L'anterior alcaldessa, Teresa Padrós, entrega la vara al nou alcalde, Oriol Lozano

  L'anterior alcaldessa, Teresa Padrós, entrega la vara al nou alcalde, Oriol Lozano

 • Oriol Lozano, nou alcalde de Palau-solità i Plegamans al seient de presidència

  Oriol Lozano, nou alcalde de Palau-solità i Plegamans al seient de presidència

 • El nou equip de govern

  El nou equip de govern

 • Tots els regidors i regidores del nou consistori

  Tots els regidors i regidores del nou consistori

 • Grup municipal del PSC

  Grup municipal del PSC

 • Grup municipal de Cs

  Grup municipal de Cs

 • Grup municipal de Primàries

  Grup municipal de Primàries

 • Públic assistent al ple de constitució

  Públic assistent al ple de constitució

Documentació adjunta

Enllaços relacionats