Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

 

Educació mediambiental a les escoles

Visita a la deixalleria

S'ofereix un catàleg d'activitats d'educació ambiental a les escoles del municipi, per tal que cada grup-classe, des d’infantil fins a batxillerat, pugui escollir-ne una per realitzar durant el curs escolar. Les activitats estan adaptades a cada nivell educatiu i tracten diferents vectors del medi Ambient i el desenvolupament sostenible: Medi natural i agrícola, aire i soroll, residus, nova cultura de l’aigua, sostenibilitat, mobilitat i energia. La tipologia d'activitats també és variada, oferint itineraris, tallers, jocs, gimcanes i xerrades.

 

Els objectius, extrets de la Carta de Belgrad, document final del primer seminari sobre educació ambiental realitzat al 1975, són:

- Millorar les relacions ecològiques, incloent-hi les dels humans amb la natura, i entre ells.

- Adquirir major sensibilitat i consciència de l’entorn en general i dels seus problemes, de la presència de la humanitat en aquest entorn i de la responsabilitat i del paper crític que els correspon.

- Donar valors i a sentir interès i preocupació pel medi ambient, els quals els motivin de tal manera que puguin participar activament en la millora i la protecció d’aquest.

- Ajudar a adquirir les aptituds necessàries per determinar i resoldre problemes ambientals.

 

A més d’oferir cada curs l’agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament, un recurs didàctic per a l’educació ambiental que neix amb la finalitat d’apropar els postulats de l’Agenda 21 i difondre els principis del desenvolupament sostenible entre els joves estudiants.

 

 

Activitats d'educació ambiental

  • Activitats educació ambiental

    Activitats educació ambiental

  • Activitats educació ambiental

    Activitats educació ambiental

  • Activitats educació ambiental

    Activitats educació ambiental