S’amplia el servei de bus urbà a Can Falguera
27/1/2012
Es poden adquirir els abonaments reduïts (10 viatges a 3 euros) a l’Estanc Palou de l’avinguda Catalunya
A partir de l’1 de febrer el bus urbà de Palau-solità i Plegamans amplia el recorregut de les expedicions per donar servei al barri de Can Falguera. En concret, hi farà les mateixes tres parades on s’atura l’autobús de la línia de Sabadell (inici i final a la plaça Ratapinyada i dues parades més al carrer Gaig). Amb la inclusió d’aquest barri cada expedició farà 3km més dels que recorria fins ara.
“Amb aquesta ampliació se satisfà la demanda manifestada pels veïns de Can Falguera”, comenta el regidor de Transports, Pedro Sánchez. “Els nens i joves del barri són un dels col·lectius més beneficiats, perquè ara tenen l’opció d’anar en autobús a l’escola o l’institut”, afegeix el regidor. En aquest sentit, cal esmentar una variació del traçat de la línia al centre del poble que comporta la creació d’una nova parada a la plaça del Molí, al costat de l’Institut Ramon Casas i Carbó. Això permet arribar a aquest equipament de forma més àgil, perquè els joves no hauran de fer bona part del recorregut total de la línia per anar a l’institut.
La inclusió de Can Falguera en el traçat no suposa cap cost afegit per a l’Ajuntament, però sí s’ha reduït una part del recorregut que l’autobús feia des del novembre. En concret s’ha eliminat el pas de l’autobús per la zona nord de la Pineda (carrers Pineda, Badalona i Manresa), on hi havia dues parades que no ha utilitzat mai cap usuari. Es mantenen, però, les parades i el recorregut a la Pineda Sud (Camí de Can Pavana, c. Torres i Bages i c. St. Roc).
Abonament reduït
També a partir de l’1 de febrer es podran adquirir a l’Estanc Palou (av. Catalunya, 229) els abonaments reduïts que permeten fer 10 viatges amb un cost de 3 euros (30 cèntims d’euro per viatge). Es tracta d’un tipus d’abonament que només es pot fer servir per utilitzar la línia urbana perquè està subvencionat per l’Ajuntament. Per cadascun d’ells el consistori paga 7,40 euros. De moment, només es podran adquirir a l’establiment esmentat.
I és que, a més a més de subvencionar els abonaments, és l’Ajuntament qui es fa càrrec dels 98.000 euros amb els que s’ha xifrat el cost del servei de l’autobús urbà. “La línia es podrà mantenir si se’n fa ús, perquè això demostrarà que efectivament és una inversió que dóna servei a la ciutadania”, recorda el titular de Transports. D’altra banda, com més usuaris l’agafin menys dèficit hi haurà per a l’Ajuntament, pel retorn de les aportacions directes dels viatgers i per les subvencions que atorga la Generalitat en funció de l’ús que se’n fa.
Els menors de 14 anys tenen també l’opció de fer servir l’abonament T-12 per agafar el bús urbà. És un títol de transport integrat de l’ATM per a infants i joves de 4 a 13 anys que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges dins la mateixa zona tarifària on resideix l’usuari. En el cas de Palau-solità i Plegamans, la 2D. Només cal abonar 35 euros en demanar-la per primer cop, per satisfer el cost d’emissió i gestió. Es pot obtenir més informació sobre aquest abonament al web www.t-12.cat. Per últim, els bitllets generals integrats poden ser també una opció interessant si es vol agafar el bus urbà per enllaçar amb alguna de les línies interurbanes que passen pel municipi i que tenen inici i final a Barcelona, Sabadell o Mollet del Vallès.
27 de gener del 2012
Documentació adjunta
- Nou itinerari bus urbà (a partir de l'1 de febrer) (PDF)
- Horaris bus urbà (fins al 10 de setembre del 2012) (PDF)
Enllaços relacionats
Comparteix aquest contingut