Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’AMERC llança la primera edició de l’@emprensocial

#Empresa i Ocupació

14/9/2021

Es tracta d’un programa de formació i acompanyament gratuït per a la creació de projectes empresarials autosostenibles dins l’economia social i amb impacte al territori

 

Les persones participants gaudiran de sessions de formació presencials i telemàtiques, i acompanyaments individualitzats per a desenvolupar els seus projectes de negoci

 

L’Associació de Municipis de l’Eix Riera de Caldes (AMERC), constituïda des de l’any 2014 i formada pels municipis de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat presenta la primera edició del programa @emprensocial de l’AMERC.

 

El programa té com a objectiu impulsar nous projectes i iniciatives econòmiques dins de l'economia social amb impacte positiu al territori. El programa vol acompanyar a les persones que hi participin a crear empreses autosostenibles sota els valors de l'Economia Social.

 

Després d’una primera edició de l’@emprensocial organitzada per l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans per a projectes del municipi  durant el curs 2020-2021, l’AMERC ha treballat per a tirar endavant una nova edició del programa i fer-la extensible a la resta de municipis de l’Eix Riera de Caldes. L’objectiu que es persegueix és promoure l’Economia Social a tot el territori i incrementar l’impacte generat, així com teixir aliances i sinergies entre els diversos municipis.

 

En aquesta edició resultaran elegibles 15 projectes per participar del programa @emprensocial.

 

Els participants d’aquest projecte gaudiran de sessions de formació presencials i telemàtiques gratuïtes per la construcció i incubació del seu projecte, amb càpsules formatives, conceptes teòrics i pràctics, accés a una plataforma de formació virtual, sessions de treball i d’acompanyament individualitzat per anar desenvolupant el projecte enfocant tots els àmbits a treballar. Alhora, també s’ajudarà en la difusió del projecte i la divulgació per a la transformació social, assessorament jurídic i fiscal i sobre subvencions.

 

El període d’inscripció al programa va començar dilluns 13 de setembre i s’allargarà fins dilluns 4 d’octubre a través d’un formulari online.  El 7 d’octubre es comunicarà a les persones inscrites les seleccionades per ingressar el programa. Les primeres càpsules formatives començaran el 13 i 14 d’octubre i es realitzaran fins al mes de desembre de 2021.

 

Requisits per a les candidatures

Podran presentar-se al programa @emprensocial persones físiques (particulars) i persones jurídiques (entitats socials i empreses de l’economia social) que tinguin una idea de projecte  amb  voluntat de generar impacte social, ambiental o cultural al territori i amb vocació transformadora. Les persones participants hauran d’estar empadronades a un dels municipis de l’AMERC. És possible presentar-se de forma individual o amb un grup de persones. En el segon cas, només caldrà que una d’elles estigui empadronada a un dels sis municipis que formen l’AMERC També s’hi podran presentar persones o entitats que tinguin un projecte ja en marxa amb menys d’un any de creació. El projecte haurà de desenvolupar-se en un (o diversos) dels municipis de l’AMERC.

 

Criteris de selecció de les candidatures

Les sol·licituds es valoraran sobre una puntuació màxima de 10 punts segons els següents criteris:

  • Idea o model de negoci del projecte
  • Impacte social, mediambiental o cultural al territori
  • Coherència del projecte amb el programa

 

Es donarà prioritat a aquelles persones en situació d’atur, especialment a aquelles en situació de desocupació de llarga durada.

 

Podeu consultar les bases detallades del programa i més informació en els enllaços següents:

https://empresa.rieradecaldes.com/economia-social-i-solidaria.html

https://www.palauplegamans.cat/pag654/per-l-empresa.htm

Comparteix aquest contingut