Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

L’Ajuntament obté el Segell Infoparticipa de qualitat i transparència en la comunicació pública

#Alcaldia
#Comunicació
#Economia
#Participacio
#Unica

L’Alcaldessa Teresa Padrós i el regidor de Comunicació, Marc Sanabria, recullen el diploma acreditatiu en un acte a la UAB

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans aconsegueix per segon any consecutiu el Segell Infoparticipa de qualitat i transparència de la comunicació pública. Enguany ha millorat la puntuació de l’edició anterior, en complir amb el 96,15% dels 52 indicadors que avalua el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El segell s’atorga després d’examinar la informació del web municipal amb criteris fixats a partir de la Llei de Transparència.

 

En l’edició anterior, la del 2015, l’Ajuntament va obtenir el segell en complir amb el 90,38% dels indicadors. Aquesta millora de gairebé 6 punts respecte a l’any passat s’ha aconseguit malgrat que l’òrgan avaluador ha incorporat aspectes qualitatius com l’actualització de la informació, que sigui comprensible i fàcilment localitzable al web municipal.

 

El Segell Infoparticipa 2016, el darrer, s’ha atorgat a 77 ajuntaments catalans. Es tracta de la més alta distinció. Sis consistoris més n’han obtingut mencions i uns altres deu, reconeixements. Són, en total, 93 ajuntaments catalans guardonats. També han estat distingits cinc consells comarcals, incloent-hi el del Vallès Occidental, i les diputacions de Barcelona, Tarragona i Girona.

 

L’Alcaldessa, Teresa Padrós, i Marc Sanabria, regidor de Comunicació, Participació Ciutadana i Transparència, van acudir ahir a la tarda al rectorat de la UAB per recollir el guardó en nom del consistori. L’Alcaldessa es mostra molt satisfeta amb aquest reconeixement: “Estem a prop d’assolir el 100% en el barem que estableix la UAB; treballarem per mantenir i incrementar aquesta xifra”. “Volem que la ciutadania –continua Padrós- rebi el màxim possible d’informació de la gestió pública que es fa des de l’Ajuntament”. Segons l’Alcaldessa, “aquesta fita és fruit del treball de l’equip de govern i dels treballadors públics que han apostat per continuar oferint a la ciutadania informació propera, transparent i periòdica”.

 

“Des de l’equip de govern tenim molt clar que la transparència va més enllà de la publicació de continguts, però també que la informació és indispensable per ser més transparents”, afirma el regidor Marc Sanabria, que afegeix: “Tenim el compromís de treballar dia a dia per continuar millorant. Per aconseguir el segell s’ha de fer una millora continua i una revisió permanent dels continguts del web municipal”. A més, el regidor treu pit recordant que només un 10% aproximat dels ajuntaments catalans estan entre els guardonats per Infoparticipa: “Això significa que Palau-solità i Plegamans s’ha posat les piles i està entre els millors. Ha integrat en el seu dia a dia la publicació d’informació perquè la ciutadania pugui fiscalitzar l’Ajuntament”. Per últim, Sanabria, que explicita “el reconeixement a la feina de l’equip tècnic”, reafirma el compromís de continuar treballant per aconseguir el 100% dels indicadors.

 

Els 52 indicadors d’Infoparticipa avaluen aspectes de cinc blocs temàtics:

  • Qui són els representants polítics?
  • Com gestionen els recursos col·lectius?
  • Com gestionen els recursos econòmics: pressupostos, salaris, contractacions, subvencions...?
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius?
  • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?

L’acte de lliurament dels reconeixements va comptar amb les intervencions de Margarita Arboix, rectora de la UAB; Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya; Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador; Amparo Moreno, directora del LCCP de la UAB, i Antoni Gutiérrez-Rubí, assessor de comunicació i consultor polític.

Comparteix aquest contingut