Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Palau-solità i Plegamans entra en la fase 2 del desconfinament

#Informació Coronavirus

L’alcalde Oriol Lozano ha signat un ban municipal amb les mesures a seguir durant aquest període

 

Des d’avui 8 de juny, Palau-solità i Plegamans, juntament amb Barcelona, i les zones metropolitanes nord i sud, entren a la fase 2 de la desescalada. En aquest sentit l’alcalde de la vila, Oriol Lozano ha signat un ban municipal amb les mesures que es podran seguir dins d’aquesta nova fase. Les mesures són les següents:

 • Es poden fer trobades de fins a 15 persones a casa i a l’espai públic, a 2 metres de distància i a qualsevol hora. El límit de persones no s’aplica a les persones que conviuen (poden ser més). Les reunions es poden fer als domicilis, a les zones comunes dels edificis, al carrer, etc.
 • Bars, restaurants i comerços poden obrir amb un 40% d’aforament. Si hi ha diverses plantes, a cada planta ha d’haver-hi el mateix aforament. S’ha de garantir una distància mínima de 2 metres entre clients. Si no es pot garantir, només pot haver-hi un client dins del local.
 • El consum a l’interior del local d’hostaleria i restauració només es pot fer assegut a taula o agrupacions de taules i preferentment amb reserva prèvia, no està permès l’autoservei a la barra per part del client.
 • Pel que fa a les terrasses; poden obrir un 50% de les taules, l’ocupació màxima és de 15 persones per taula o agrupació de taules, segueixen les mesures sanitàries de desinfecció i seguretat que l’anterior fase.
 • Anar a la platja (esport i oci) en grups de fins a 15 persones i a fer turisme actiu i de natura en grups de fins a 20.
 • Les piscines poden obrir amb un aforament de fins al 30%. Les recreatives amb cita prèvia.
 • Cinemes, teatres, monuments i altres espais culturals poden obrir amb restriccions del 30% de l’aforament. De moment fins a nou avís el Teatre de la Vila romandrà tancat.
 • La Biblioteca municipal de Palau-solità i Plegamans obre al públic amb cita prèvia d’11 a 13 h i de 17 a 19 h.Només per servei de préstec de documents prèvia reserva per telèfon o Mail i/o devolució de documents en préstec. Per demanar cita prèvia al telèfon 93.864.41.77 o Mail a: biblioteca@palauplegamans.cat.
 • Les cerimònies nupcials i altres celebracions religioses es poden realitzar a totes les instal·lacions, públiques o privades, a l’aire lliure o en espais tancats, sempre que no se superi el 50% de l’aforament i amb un màxim de 100 persones a l’aire lliure o 50 persones en espais tancats. Cal mantenir la distància mínima de seguretat de 2 metres, higiene de mans i ús de mascareta.
 • Pel que fa a Centres i parcs comercials es poden obrir amb la limitació d’aforament al 30% de les zones comunes i una limitació al 40% als establiments comercials.
 • L’ús de lavabos, vestuaris, emprovadors Estan permesos a una persona sola si tenen fins a 4m2 i si tenen més de 4m2 amb més d’una cabina o urinari un terç del nombre de cabines o urinaris.
 • L'Skatepark està obert des de la fase 2, per accedir-hi s'haurà demanar cita prèvia a l'àrea de Joventut al correu: joventut@palauplegamans.cat

Passejades en fase 2

 • Passejades sense límit horari. Per a l’esport cal reservar les franges de 10-12 h i de 19-20 h per als majors de 70 anys.
 • Passejades amb menors de 14 anys a qualsevol hora del dia, sense franges horàries i per tota la regió sanitària sense la limitació d’un quilòmetre, sempre acompanyats i en grups de 15 persones màxim. Sense limitació de temps al dia ni cops, a partir dels 6 anys cal portar mascareta. Pels majors de 14 anys no cal anar acompanyats i màxim grups de 15 persones i mascareta.
 • Es pot fer ús de les zones comunes d’un edifici sempre respectant la limitació de grups d’un màxim de 15 persones i mantenint les mesures de seguretat i evitant el contacte amb elements comuns.

 

Esport i lliure circulació dins la regió sanitària

 • Esport no professional a qualsevol via o espai públic, inclosos parcs naturals i zones verdes, dins de la regió sanitària (s’elimina la limitació del municipi). Es mantenen les franges horàries per persona fins a 70 anys: a qualsevol hora excepte entre les 10 i les 12 i les 19 i les 20h i a partir de 70 anys: entre les 10 i les 12 i les 19 i les 20.

 

Més informació a:

Mesures de la Fase 2 o intermèdia

Ordre ministerial fase 2 o intermèdia

FAQs Palau-solità i Plegamans

Ban municipal Fase 2

Documentació adjunta

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut