Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

Altres recollides

 

Recollida de voluminosos


Electrodomèstics, mobles i residus amb un volum superior a dues bosses, d'origen domèstic.

 

Opció 1 – Porta'ls al PALAU PUNT NET , la deixalleria municipal

 

Opció 2 – Recollida a domicili

Truca al 93.864.37.89 (de dilluns a dijous de 8h a 18h i divendres de 8h a 14h)

 

Cal anomenar els voluminosos que s'han de recollir i seran els que es recolliran. Els voluminosos s'hauran de deixar davant de la façana de l'habitatge el dia abans de la recollida. Aquest servei no contempla el buidatge complert de l'habitatge o una gran part d'aquest.

 

Recollida de restes vegetals


Opció 1
– Porta-les al PALAU PUNT NET, la deixalleria municipal.

 

Opció 2 – Servei de recollida a domicili

  1. Anar a la deixalleria a buscar la saca, identificant-vos amb la Targeta de Serveis Municipals. Cada habitatge pot disposar d'un màxim de dues saques.
  2. No es pot tenir la saca més de 3 mesos. Trucar al número de telèfon que figura a la saca: 93.864.37.89 (de dilluns a dijous de 8h a 18h i divendres de 8h a 14h) per demanar dia de recollida. Cal informar del número de la saca i del número de la Targeta.
  3. Omplir la saca davant del vostre habitatge, només amb restes de poda (sense bosses de plàstic ni altres materials). Les restes de poda no poden sobresortir de la saca. La saca només es pot deixar a la via pública si ja s'ha trucat i es té dia de recollida.
  4. Cada saca subministrada al PALAU PUNT NET està subjecta a una taxa de 2€. Rebreu una carta de l'Organisme de Gestió Tributària per efectuar el pagament.

Per consultar les saques lliurades i recollides, cliqueu aquí. En el camp d'usuari, cal anotar el correu electrònic que vau facilitar en el moment de l'entrega de la Targeta de Serveis Municipals i clicar a "recordatori de contrasenya". 

 

Opció 3 – Recollida porta a porta de la brossa orgànica

La gespa i petites restes de poda es poden recollir juntament amb la recollida porta a porta de la brossa orgànica. Màxim dues bosses estàndard (25 l). S'han de deixar davant de la porta de casa els dilluns, dimecres, divendres i diumenges abans de les 22h.
 

Recollida d'oli de cuina, residus tèxtils i calçat


Opció 1 –
Porta'ls al PALAU PUNT NET , la deixalleria municipal

 

Opció 2 – Recollida a domicili

Truca al 93.864.37.89 (de dilluns a dijous de 8h a 18h i divendres de 8h a 14h).

Cal acumular l'oli domèstic en ampolles o garrafes de plàstic que tanquin bé, de 2 a 8 litres, i la roba i el calçat en una bosa, i deixar-ho a la porta per a la seva recollida.

 

La recuperació dels residus tèxtils té un vincle amb activitats de caràcter social, utilitzant els recursos per tirar endavant projectes d'inclusió social i benestar de les persones. Amb aquesta finalitat, la recollida de residus tèxtils de la deixalleria la realitza l'entitat HUMANA- Fundación Pueblo para Pueblo

i el Centre Especial de Treball Roba Amiga gestiona els residus tèxtils recollits a domicili.

 

Es pot reciclar qualsevol oli d'origen vegetal, com l'oli d'oliva, de gira-sol, de soja...

Si aboques l'oli a l'aigüera, l'oli arriba als rius, mars i aqüífers, i per tant, afecta la vida d'aquests ecosistemes. També perjudica a les depuradores que requereixen de costoses reparacions.

El destí de l'oli usat és fer Biodièsel, un biocombustible no tòxic i lliure de sofre i altres contaminants atmosfèrics.

 

 

RECORDEU: Abandonar residus a la via pública és una infracció tipificada a l'Ordenança municipal de recollida de residus que pot comportar sancions de fins a 300 €.