Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Taller i compostadors gratuïts per tal d’obtenir adob a partir de brossa orgànica

#Gestió Ambiental

Cal inscriure-s’hi prèviament i indicar si es vol acudir a la sessió de l’1 o del 4 d’abril

 

L’Ajuntament organitza dues sessions d’un taller per aprendre a fer compostatge casolà a partir de residus orgànics. S’han programat dues sessions idèntiques per tal de facilitar l’assistència del màxim nombre de persones. La primera té lloc el dissabte 1 d’abril, d’11 a 13h. La segona, dimarts 4, de 18 a 20h. Totes dues es realitzen a Can Cortès.

 

Per acudir-hi cal inscriure-s’hi, trucant a Atenció Ciutadana (93.864.80.56) o escrivint un correu electrònic a oficina21@palauplegamans.cat. Les persones que facin aquest taller rebran un compostador de forma gratuïta.

 

“El consistori aplica una bonificació del 30% sobre la taxa anual d’escombraries a qui fa el compostatge de l’orgànica a casa seva”, recorda Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Gestió Ambiental. Fernández raona que les bonificacions s’apliquen perquè l’autocompostatge té diversos avantatges: “Hi ha un benefici evident per al medi ambient, es redueix la quantitat de residus que ha de recollir i gestionar l’Ajuntament i les persones que el realitzen obtenen adob de primera qualitat per als seus jardins o horts”.

 

El descompte del 30% és acumulable a la resta de bonificacions que s’apliquen anualment sobre la taxa d’escombraries per diferents conceptes. Cal fer la sol·licitud cada any, abans del 31 de maig, per tal de tenir dret al descompte per fer compostatge casolà. Es pot demanar per dues vies. La primera, a través d’una instància genèrica concretant que se sol·licita aquesta bonificació. La segona, presentant una instància específica, de forma presencial, a l’Oficina de Gestió Tributària. El primer cop que es demana cal adjuntar una fotografia del compostador, independentment si es tramita per una via o per l’altra. Un cop feta la sol·licitud, els serveis tècnics de l’Ajuntament concerten una visita amb les persones interessades per comprovar que es realitza el compostatge domèstic i poder concedir la bonificació.

Comparteix aquest contingut