Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Acció Social

Acció social, Igualtat, feminismes i Polítiques LGTBIQ+

 Regidora Patricia Freire

 

calendari   Carrer Anselm Clavé, 11

calendari    de dilluns a divendres, de 9 a 13h, i hores convingudes. 

 phone     93 864 30 12

email     Contacte

 

Acció social

 

És un servei de caràcter polivalent, comunitari i preventiu per a fomentar l’autonomia de les persones perquè visquin dignament, millorant les seves condicions de vida i atenent les diferents situacions de necessitat en què es troben o que es puguin presentar.

 

S’adrecen especialment a prevenir situacions de risc, a la compensació de dèficits de suport social i econòmic, a les situacions de vulnerabilitat i de dependència, a la promoció d’aptituds, a afavorir la inclusió social  i a les capacitats de les persones com a principals protagonistes de la seva vida.

 


 

Modalitat d’estafa que pot afectar al col·lectiu de gent gran

 

Durant els darrers dies hem detectat una modalitat d’estafa que pot afectar al col·lectiu de gent gran.

La via de contacte amb les persones és a través d’una trucada telefònica en la que presumptes persones treballadores del servei de teleassistència contacten amb la persona adreçant-se pel seu nom i els hi comuniquen que el servei tele-vida/teleassistència ha canviat i hauran d’abonar un import d’uns 20€. També és possible que l’excusa de contacte sigui la revisió del botó d’alerta o algun pretext semblant. Des de Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya, es recomana no obrir la porta a persones desconegudes ni deixar-les entrar a casa, que contactin amb el servei de teleassistència per a confirmar la informació rebuda abans d’aportar cap dada per telèfon, no signar cap document si es tenen dubtes de la veracitat i no realitzar cap pagament ni facilitar dades personals ni bancàries.

 

Més informació a l’enllaç

 


 

Coneix tots els aspectes en els que et poden ajudar:

 

 


 

Igualtat, feminismes i Polítiques LGTBIQ+

 

AP FM 2024

 

  IGUALTAT I FEMINISME

Des de l’Ajuntament treballem per fer efectiva la igualtat entre dones i homes, la prevenció i erradicació de les diferents violències contra la dona i l’eliminació de tota forma de discriminació per raó de sexe, origen racial, identitat de gènere, edat, discapacitat o qualsevol altra condició o situació personal o social.

 
Les polítiques públiques d’igualtat han de posar de manifest les diferències de gènere i les seves conseqüències establint mecanismes per erradicar-les i assegurar la igualtat efectiva entre homes i dones. La perspectiva de gènere fa una anàlisi sistemàtica de les estructures i mecanismes que contribueixen a perpetuar les relacions desiguals, i planteja canvis que permetin al conjunt del poble avançar cap a una situació de més equitat i justícia.

  POLÍTIQUES LGTBI+

Des de fa uns anys, l’Ajuntament aposta per incloure la perspectiva LGTBI en les seves polítiques d’igualtat. D’aquesta manera, des del 2019, la Regidoria passa a incloure aquesta concepte en la seva nomenclatura.

 

Entre d’altres accions, des de l’Ajuntament commemorem anualment diades assenyalades com el 31M o el 28J, promoven tallers i accions de sensibilització i prevenció de la LGTBI-fòbia i portem a terme accions de visibilització com ara la pintada de bancs del municipi amb les diferents banderes LGTBI+.

Imatge d'un banc LGTBI+

  PREVENCIÓ I ABORDATGE DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Aquesta àrea treballa també per a l'eradicació de les violències masclistes, en totes les formes en què s'expressa.

 

En casos de violència masclista al municipi, podeu acudir a:

  • 662 95 98 80 - SIAD
  • 938 649 696 - Policia Local de Palau-solità Plegamans.
  • 938 64 30 12 - Serveis Socials

 

En situacions d'emergència i socors, podeu contactar amb el següents números de telèfon:

  • 900 900 120 - Atenció a víctimes de violència masclista. 24h, gratuït i confindencial.
  • 016 - Atenció a víctimes de violència masclista. 24h, gratuït i confindencial.
  • 112 - Emergències. Mossos d'Esquadra. 

Podeu ampliar informació sobre recursos i eines contra la violència masclista en aquest document:

 

 

Recursos d'interès  

 

 

Entitats de dones, feministes i LGTBI del municipi