Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

SER::PAR::Noticies Ple

Resum del Ple Municipal del 27 de març de 2024

#Alcaldia
#Plens

28 de març de 2024

Ahir [dimecres dia 27 de març] es va celebrar al Saló de Plens de la Casa Consistorial la sessió del Ple corresponent al mes de març de 2024.

 

El Ple aprova definitivament l’expedient de constitució de la societat mercantil municipal.

 

Es pot escoltar l’àudio a Ràdio a la carta de Ràdio Palau i veure la sessió al canal de You Tube de l’Ajuntament.

 

Abans de començar el Ple, les regidores dels diferents grups polítics van llegir el Manifest del Dia Internacional de les Dones.

 

Aquest és el resum dels acords del Ple seguint els punts de l’ordre del dia:

  1. APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ DEL PLE MUNICIPAL DE DATA 29/02/2024, per unanimitat.
  2. ES DONA COMPTE AL PLE DE L'APROVACIÓ DE LA LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST 2023.
  3. APROVACIÓ DEFINITIVA DE L’EXPEDIENT DE CONSTITUCIÓ DE LA SOCIETAT MERCANTIL MUNICIPAL. Votació: SI: ERC (11), PSC (3). NO: JxP (1). Abstenció: Cs (1).

La societat, anomenada “Serveis municipals de Palau-solità i Plegamans, S.L.”, de capital social íntegrament de titularitat municipal, desenvoluparà els serveis públics de neteja viària i deixalleria així com altres serveis. El Ple va aprovar definitivament els Estatuts pels quals es regirà l’esmentada societat; la inscripció de la Societat en el Registre d’ens locals de la Generalitat de Catalunya i a la base de dades general d’entitats local de la Secretaria General de Coordinació autonòmica i local del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública); així com va designar els membres del Consell d’administració de la societat que presidirà l’Alcalde, el Sr. Oriol Lozano Rocabruna.

  1. APROVACIÓ PROVISIONAL DE LA MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL -DE L’ARTICLE 386 DE LES NORMES URBANÍSTIQUES PER LA CONCRECIÓ DE L’ALÇADA REGULADORA MÀXIMA (ARM), A LA ZONA INDUSTRIAL D’EDIFICACIÓ AÏLLADA EN PARCEL·LA GRAN “RIERA DE CALDES” (CLAU 7A) (MPOUM08)-. Per unanimitat.
  2. APROVACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA REGULADORA DEL MERCAT DE VENDA NO SEDENTÀRIA DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS. Per unanimitat.
  3. ACTIVACIÓ DE LA LLICÈNCIA MUNICIPAL DE VEHICLES LLEUGERS DE SERVEI PÚBLIC (AUTO-TAXI) NÚM.4. Per unanimitat.
  4. ACTIVACIÓ DE LA LLICÈNCIA MUNICIPAL DE VEHICLES LLEUGERS DE SERVEI PÚBLIC (AUTO-TAXI) NÚM.5. Per unanimitat.
  5. ES PRESENTA PROPOSTA AL PLE DEL NOMENAMENT DE LA COMISSIÓ D'ÈTICA. I s’incorpora la Sra. Josefina Boixadós, persona activa i compromesa amb l’activisme polític i social, vinculada amb vàries entitats del nostre municipi. La Comissió d’Ètica de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans fa un seguiment i una avaluació periòdica del Codi Ètic.
  6. ES DONA COMPTE DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA NORMATIU MUNICIPAL DE L'AJUNTAMENT DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS PER A L'ANY 2024.
  7. MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL ERC-AM, AMB L’ADHESIÓ DEL PSC, SOBRE EL DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ RACIAL. S’aprova per unanimitat.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 21 de març el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial en record del mateix dia de1960, quan la policia va disparar contra una manifestació pacífica que protestava per les lleis de l’apartheid a Sudàfrica i va matar 69 persones.

El Ple acorda declarar Palau-solità i Plegamans població lliure de qualsevol discriminació; mostrar el rebuig a qualsevol expressió de caràcter racista o que impliqui discriminació racial o de qualsevol altra mena; assumir el compromís de treballar per defensar sempre els valors de la convivència respectuosa amb la diversitat.

  1. MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL CIUTADANS, REGISTRE D'ENTRADA, PER A INSTAR L'EQUIP DE GOVERN QUE INSTAL·LI PARADES DE LLIBRES DE LLIURE DONACIÓ DE VEÏNS EN ELS BARRIS DEL MUNICIPI. S’aprova per unanimitat.

El ple acorda valorar la posada en marxa d’una xarxa d’espais per a llibres de lliure disposició pels veïns i veïnes ens distints barris del municipi.

  1. ES DONA COMPTE DE LES RESOLUCIONS EMESES PER L'ALCALDIA I ACORDS DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL DES DE L'ÚLTIMA SESSIÓ PLENÀRIA.

Els acords del Ple es poden consultar al web de l’Ajuntament i trobareu el text íntegre de les mocions a:

https://www.palauplegamans.cat/pag1091/aju-con-seu-mocions-de-ple.htm

 

 

Comparteix aquest contingut