Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament, el segon millor valorat per la ciutadania dels municipis mitjans i grans de la Diputació de Barcelona

#Alcaldia
#Participacio

24/1/2023

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans obté un 7,2 de nota mitjana pel que fa a la gestió global del consistori i és el segon millor valorat en l’enquesta Dibaròmetre

 

El compromís del govern municipal per revertir el canvi climàtic i les iniciatives de participació ciutadana situen a l’Ajuntament al capdavant de la província en aquests dos aspectes

 

La gran majoria de la població aprova la gestió municipal i es mostra satisfeta de viure al municipi. Aquesta és la principal conclusió de la macro enquesta feta per la Diputació de Barcelona -Dibaròmetre-, sobre la percepció ciutadana del municipi, els serveis i l’administració dels ajuntaments de la província de Barcelona.

 

La gestió municipal obté una nota de 7,2, la segona més alta dels municipis de la província de Barcelona i el 64.5% de la població considera que el municipi ha millorat en el darrer any. A més, el 90,1% es considera bastant satisfet o molt satisfet de viure a Palau-solità i Plegamans, i el 73,3% considera que millorarà en un futur.

 

La ciutadania mostra en l’enquesta el que valora més de la gestió municipal, com l’enllumenat (7,6); l’aparcament (7,2); i la neteja del municipi (7,1). Per contra, el que es valora menys és el transport públic (6,1); les oportunitats de feina (5,8); i l’accés a la l’habitatge (3,9). I la majoria de les valoracions estan per sobre de la mitjana de la província, situant el municipi al capdavant de tots els avaluats.

 

També es valora entre les persones enquestades en molt i bastant el compromís del govern municipal per revertir el canvi climàtic (88,3%); i les iniciatives de participació ciutadana (84%), la qual cosa situa a l’Ajuntament al capdavant de la província en aquests dos aspectes. També, el 74% considera que el consistori destaca per la transparència en la gestió, el segon municipi millor valorat en aquest aspecte.

 

L’alcalde Oriol Lozano destaca: “La voluntat del govern municipal ha estat la millora dels serveis públics, i ho hem aconseguit sobreposant-nos a uns anys extremadament complicats per la pandèmia i la crisi. Seguirem oferint esforç i compromís rigorós per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes”.

 

El treball de camp d'aquesta gran enquesta de la Diputació de Barcelona ha tingut lloc entre el gener i l'octubre d'aquest any 2022, amb més de 30.000 enquestats en total, uns 400 a cadascun dels 80 municipis de més de 10.000 habitants.

Comparteix aquest contingut