Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 22 de setembre

L'Ajuntament lliura les claus dels Horts Municipals

14 de desembre de 2015Un total de 53 usuaris i usuàries dels Horts Municipals van rebre dissabte al matí la clau que els permet accedir al recinte on s'han ubicat, a Can Boada Vell. Van conèixer així la parcel·la on poden tenir el seu hort durant tres anys. Dues s'han lliurat a entitats del municipi, l'Esplai el Botó i Adispap, si bé n'hi ha més de disponibles per potenciar la integració social.

 

De fet, l'Ajuntament farà properament una nova convocatòria oberta a tota la ciutadania per adjudicar les més de 20 parcel·les que han quedat lliures, després que hagin renunciat a utilitzar-la alguns dels usuaris que van aconseguir-ne una en el sorteig públic fet a l'octubre.

 

L'Alcaldessa, Teresa Padrós, i la regidora de Gestió Ambiental i Medi Natural, Luisa Fernández, van ser les encarregades de lliurar les claus i de donar la benvinguda als usuaris i usuàries d'aquest nou equipament. Fernández, que es va mostrar il·lusionada amb la posada en marxa dels Horts Municipals, els va explicar que tot seguit se'ls lliurarien plantes aromàtiques per sembrar-les com a separadores de les parcel·les. "Protegeixen els conreus de les plagues, així que ajuden a evitar l'ús de tractaments químics", va dir. A banda, va parlar d'alguns dels treballs que s'han fet al recinte per condicionar-lo, com la reparació de la bassa, i va avançar que l'Ajuntament hi continuarà fent millores.

 

Al seu torn, Teresa Padrós va explicar breument que el projecte s'ha estat creant des del passat mandat però que no s'ha pogut enllestir "fins a l'aprovació del Pla General [ POUM]". L'Alcaldessa va posar l'accent que, més enllà del conreu d'hortalisses, els Horts Municipals són un punt de trobada: "És un lloc per ajudar-se els uns als altres, on la gent amb experiència pot ensenyar els demés i on compartir amb els demés". Va afegir que l'Ajuntament organitzarà xerrades en funció de les demandes i les consultes que es facin, donant a entendre que es vol gestionar "de forma participativa" el dia a dia d'aquest nou espai públic.

 

En acabar la presentació i el lliurament de claus, cada família o grup usuari es va dirigir a la seva parcel·la per plantar les espècies aromàtiques que els donaven les brigades de Jardineria, que alhora ajudaven i aconsellaven als flamants horticultors sobre com fer-ho. Els Horts Municipals de Can Boada Vell compta amb unes 80 parcel·les de 60 metres quadrats cadascuna, que sumen uns 9.500 metres quadrats de superfície. El complex compta amb una zona per a aparcament i lavabos públics. A més, s'ha instal·lat una xarxa de subministrament d'aigua que abasta totes les parcel·les, si bé cadascú ha de crear el seu propi sistema intern de reg gota a gota. Per tenir dret a utilitzar-les, els usuaris han de complir amb el Reglament d'ús dels Horts Municipals. Entre altres aspectes, estableix que s'ha d'abonar una fiança de 50€, que es retorna quan s'acabi el dret d'ús si no s'hi han fet desperfectes, i una taxa de 40€ per persona i any.Imatges relacionades

 • 151214 hortsmunicipals lliuramentclaus

  151214 hortsmunicipals lliuramentclaus

 • 151214 hortsmunicipals lliuramentclaus padros fernandez

  151214 hortsmunicipals lliuramentclaus padros fernandez

 • 151214 hortsmunicipals lliuramentclaus usuaria

  151214 hortsmunicipals lliuramentclaus usuaria

 • 151214 hortsmunicipals vistageneral camp1

  151214 hortsmunicipals vistageneral camp1

 • 151214 hortsmunicipals lliurament plantesaromatiques2

  151214 hortsmunicipals lliurament plantesaromatiques2

 • 151214 hortsmunicipals lliurament plantesaromatiques1

  151214 hortsmunicipals lliurament plantesaromatiques1

 • 151214 hortsmunicipals aparcament

  151214 hortsmunicipals aparcament

Enllaços relacionats