Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 20 de maig

Actes vandàlics al Cementiri Municipal donen com a resultat una seixantena de nínxols trencats i desperfectes diversos

30 de gener de 2017



Les agressions contra l’espai públic també han afectat la façana del centre cívic

 

Aquest cap de setmana, Palau-solità i Plegamans ha tornat ha estat l’epicentre del vandalisme contra els espais públics. Almenys una seixantena de nínxols del Cementiri Municipal han patit destrosses de diferent consideració: vidres trencats, gerros caiguts, o làpides de formigó amb greus desperfectes. Agents de la Policia Local i els Serveis Tècnics de Via Pública de l’Ajuntament s’han traslladat al lloc dels fets avui per comprovar l’abast de les bretolades.

Els autors han escampat els vidres d’una desena de sepulcres per tot el recinte, posant en perill la integritat de les persones que s’apropen a l’equipament per visitar els seus familiars. D’altra banda, els murs de formigó 57 nínxols de la zona nova del Cementiri han quedat totalment destrossats. Els Serveis Tècnics han començat a valorar el cost de les destrosses i s’estan posant en contacte amb els propietaris per fer-los coneixedors de la situació.

Els actes incívics no s’han acabat en aquest espai municipal, ja que a pocs metres del Cementiri s’ha observat que algú havia forçat l’accés a la caseta que acull una antena de telefonia, causant a l’interior diferents destrosses. Aquesta estructura dóna servei a Ràdio Palau i a les companyies Orange, Movistar, i Vodafone.

El Centre Cívic de Palau-solità i Plegamans -al carrer Folch i Torres, 86- també ha estat aquest cap de setmana un altre dels espais blanc de les bretolades. La façana i l’entrada de l’ equipament han aparegut aquest matí plenes de grafitis.

Els actes vandàlics i l’incivisme d’algunes persones han provocat que, durant l’últim any, l’Ajuntament hagi hagut de gastar més de 32.000 euros en reparacions i arranjaments. “És una despesa sobrevinguda que acabem pagant tots i cadascun dels veïns i veïnes del poble”, explica la regidora de Via Pública, Carme Sanz. Des de la regidoria, demanen a la ciutadania que siguin conscients que les bretolades costen diners a les arques municipals “que paguem entre tots”. La regidora ha dit que “els autors d’aquestes destrosses, especialment les del Cementeri, demostren no tenir respecte per res ni per ningú”.

L’Administració municipal demana civisme a la població i un esforç per poder mantenir l’erari públic i els edificis en les millors condiciones. Carme Sanz requereix “la col·laboració i la responsabilitat de tota la ciutadania per denunciar immediatament a la Policia Local aquestes activitats, si en són testimonis”.



Imatges relacionades

 • Nínxols trencats

  Nínxols trencats

 • Desperfectes

  Desperfectes

 • Vidres trencats al recinte

  Vidres trencats al recinte

 • Contenidor trencat

  Contenidor trencat

 • Pintades a la porta del Centre Cívic

  Pintades a la porta del Centre Cívic

 • Graffitis al centre cívic

  Graffitis al centre cívic