Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 16 de febrer

Un procés participatiu permetrà decidir als joves les característiques del nou Skate Park

9 de març de 2017L’Ajuntament ha engegat un procés participatiu sobre el nou Skate Park de Palau-solità i Plegamans, on els joves podran decidir com el volen. Aquest procés és vinculant i contempla diferents fases. La primera tindrà lloc aquest mateix dissabte 11 de març, a les 10 hores a l’Espai Jove L’Escorxador, amb una sessió de traspàs d’informació i organització.

 

“L’objectiu del procés és que es facin seu l’equipament, des del minut 1”, subratlla Marc Sanabria, regidor de Joventut i de Participació Ciutadana. “Creiem que si són partícips en el procés de construcció, el sentiran seu quan sigui una relitat”, afegeix el regidor. “És un equipament que servirà per a ‘skaters’ i altres usuaris; així que el procés també servirà perquè es posin d’acord sobre com ha de ser i escullin els seus representants”, amplia Sanabria.

 

I és que la convocatòria és oberta, s’adreça a tots els col·lectius que utilitzen l’actual Skate Park (patinadors, bikers, skaters i scooters) per tal d’informar-los del procés que s’obre i quines seran les “regles del joc”. L’objectiu principal és debatre sobre el tipus de pista, si ha de ser similar a la de Sant Fost (pla més peces) o a la de Parets (piscina), o sobre els elements que l’han d’acompanyar, com bancs i fonts...

 

La jornada permetrà posar en coneixement dels assistents la superfície del nou terreny, uns 1.500 m2, que triplica l’espai actual; el calendari d’actuacions i la metodologia del procés participatiu. D’altra banda, també s’explicarà que la partida pressupostària disponible ara mateix és de 50.000 euros.

 

També es detallarà que la pavimentació d’aquesta superfície suposarà una inversió de 37.500 euros i que, per tant, els altres 12.500 euros fins arribar al total del pressupost es podran fer servir per instal·lar peces per marques.

 

El procés participatiu tindrà continuïtat amb una segona trobada el proper dissabte 18 de març de a les 10 hores. En aquesta nova cita es demanaran voluntaris i voluntàries (amb veu i vot) per fer reunions amb el tècnic que redacta el projecte del Skate Park, en les que podran exposar les seves idees i conclusions.

 

Des de la regidoria de Joventut creuen que el més adient és disposar d’un màxim de 4 representants, un per a cada modalitat. En cas d’aparèixer més persones interessades, podran participar a les reunions amb el tècnic però sense veu ni vot.

 

El calendari d’aquest procés continuarà amb noves trobades, sempre en funció de com vagi avançant el projecte del Skate Park. A l’abril se’n faran més per definir el disseny de l’espai, amb la fita de tenir enllestida la redacció del projecte abans de setembre i poder adjudicar-lo i iniciar les obres al gener de 2018.

 

 

 Imatges relacionades

  • Pista de Skate actual.

    Pista de Skate actual.

  • Pista skate trencada

    Pista skate trencada

Enllaços relacionats