Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 13 de novembre

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans continua apostant per l'energia verda a través de la Central de Compres de l'ACM

3 d'abril de 2017L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha decidit continuar amb el subministrament d'energia a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Aquest pas, que es va fer per primera vegada l'any 2009, està suposant un gran estalvi, d’aproximadament un 10%  per a les arques municipals. L’empresa adjudicatària del subministrament elèctric és Endesa Energia SAU.

Aquest acord garanteix que l'energia consumida per l'Ajuntament provingui de fonts sostenibles i sigui energia verda 100%. L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va renovar el contracte per a aquest any 2017 el passat 27 de febrer.  

L'ACM, entitat referent del municipalisme català, ofereix als municipis associats la compra agregada de serveis, entre ells l'electricitat i el gas, oferint una millora de les condicions econòmiques. Actualment hi ha 709 ens locals que tenen contractat el subministrament elèctric a través de la Central de Compres de l'ACM.

A tall d'exemple, a part de Palau-solità i Plegamans, diferents ajuntaments del Vallès Occidental tenen contractat aquest servei amb la Central de Compres de l’ACM: Badia, Barberà, Castellar, Castellbisbal, Cerdanyola, Matadepera, Montcada i Reixac, Polinyà, Rellinars, Ripollet, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze, Santa Perpètua, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses, i Viladecavalls.

 

Central de Compres líder a Catalunya

Actualment, la Central de Compres del món local compta amb 942 ens locals que adquireixen productes o serveis mitjançant aquest sistema pioner. Aquesta xifra demostra que és la Central Compres més utilitzada a l’Estat espanyol. En el cas dels ajuntaments, un 77,4% compren algun producte de la Central de Compres.

El subministrament elèctric és el servei més contractat amb més de 700 ens locals, seguit per les assegurances (479 ens locals) i el subministrament de gas (178 ens locals). Altres productes de major envergadura i cost com els vehicles (87 ens locals) i la maquinària tècnica (14 ens locals) també comencen a ser contractats. L’últim servei licitat, el sistema de vídeoactes i gravació, ja comença a rebre els primers encàrrecs d’ajuntaments. I finalment,  en aquests moments ja està oberta la licitació del manteniment d'ascensors.Imatges relacionades

  • L'Ajuntament contracta l'electricitat amb l'ACM

    L'Ajuntament contracta l'electricitat amb l'ACM

Documentació adjunta