Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Obert el període d’inscripció al cens per a les persones residents estrangeres

#Atenció Ciutadana

10/12/2018

Les persones nacional de la Unió Europea han de realitzar els tràmits abans del 30 de gener del 2019, mentre que el 15 de gener és la data límit per a persones provinent de la resta de països

 

El marc normatiu actual permet a les persones estrangeres que siguin ciutadanes de la Unió Europea, Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República Coreana, Trinitat i Tobago o Xile votar a les eleccions municipals. Per poder exercir el seu dret a vot en els pròxims comicis municipals, que tindran lloc el 26 de maig del 2018, aquestes persones han de complir uns tràmits previs per tal d’inscriure’s al cens electoral, requisit indispensable. Aquests tràmits s’han de realitzar abans del 30 de gener per a les persones nacionals de la Unió Europea i el 15 de gener, per a les nacionals d’altres països.

 

En el cas de les persones provinent de països de la Unió Europea, per poder votar a les pròximes eleccions municipals, s’ha de ser major d’edat, estar inscrit al Padró municipal d’habitants i, si anteriorment no s’ha participat en processos electorals, manifestar la voluntat de vot abans del 30 de gener del 2019. La declaració formal d’intenció de vot es pot realitzar personalment al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, per internet o per correu postal.

 

Les persones nacionals de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República Coreana, Trinitat i Tobago o Xile, encara que ja hagin participat en altres processos electorals, han de sol·licitar la seva inscripció al cens electoral fins al 15 de gener al SAC, per internet o per correu postal. Per poder fer-ho, cal ser major d’edat, estar inscrit en el Padró municipal d’habitants, tenir l’autorització de residència a l’Estat espanyol i haver residit legalment al territori espanyol el temps exigit en l’acord corresponent: 3 anys en el cas de Noruega i 5 anys per a la resta de països. En cas que no es pugui deduir el temps de residència legal requerit a la targeta d’identitat, caldrà sol·licitar un certificat de residència a la comissaria de la Policia Nacional.

Torna



Comparteix aquest contingut