Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Activitats de primavera-estiu al Viver Cultural Torre Folch

#Cultura
#Torre Folch

12 de febrer de 2024

Ja estan obertes les inscripcions per als tallers del Viver Cultural Torre Folch.

 

Durant aquest mes de febrer es poden fer les inscripcions per als Tastets Artístics, així com per als Tallers d'Art en Família gratuïts que es programen un dissabte al mes al Viver.

Podeu trobar els Tastets Artístics programats per als mesos d'abril, maig i juny:

 

Taller de joieria amb porcellana i petits objectes ceràmics

Treballarem diferents tècniques per fer petites peces de ceràmica que convertirem en joies com penjolls, anells o arracades i en petits objectes utilitaris com platets, saboneres o gotets.

  • Dies: els dijous 4, 11, 18 i 25 d'abril de 2024.
  • De 17.30 a 20.30h.

 

Monogràfic d'iniciació a la tècnica de brodat japonès: sashiko. 

El Sashiko és una tècnica de costura japonesa que es caracteritza per crear patrons decoratius sobre teles i roba. Amb aquest taller introductori aprendrem les diferents aplicacions i crearem el nostre propi patró.

  • Dimecres 22 de maig de 2024.
  • De 17.30 a 19.30h.

 

Monogràfic de quadern natural, iniciació als quaderns de camp.

Creació i enquadernació d'un diari de natura íntim i personal. Una peça amb materials naturals i reutilitzats i amb pàgines especials i diferents propostes per poder guardar i exposar fulles i altres elements naturals. Durant el taller també parlarem dels herbaris i de com collir, assecar i conservar flors i fulles.

  • Dissabte 15 de juny de 2024.
  • De 10 a 13.30h.

 

Els Tastets Artístics són formacions culturals centrades en tècniques artesanes i disciplines artístiques tradicionals i contemporànies, per desenvolupar les formacions s'ha d'abonar un preu públic per a cadascun d'ells. Es pot fer la inscripció als Tastets a través de la pàgina de Tràmits i Gestions del web municipal, on trobareu tota la informació per realitzar la inscripció.

 

Els Tallers d'Art en Família també comencen a caminar els mesos de març, abril i maig. Els TAF són tallers gratuïts d'una hora i mitja per a famílies amb infants a partir de 5 anys, on es desenvolupen sessions centrades en les arts visuals i diferents pràctiques artístiques contemporànies, per tal d'apropar a infants i persones adultes les manifestacions artístiques que ens envolten.

Ja podeu fer la inscripció per les properes sessions:

  • Dissabte 16 de març de 11 a 12.30h - Balla, balla endevinalla; juguem amb la poesia i la il·lustració.
  • Dissabte 13 d'abril de 11 a 12.30h - Jocs d'escultura; fem criatures i artefactes fantàstics.
  • Dissabte 11 de maig de 11 a 12.30h - Dibuixos d'aigua; les imatges fantasma de Miquel Barceló.

 

Calendari expositiu de l'Espai Massagran.

A partir del mes de febrer, després de l'exposició "Visió Onírica" de Nuria Rabaneda i la seva pintura surrealista, podreu seguir el calendari expositiu fins ben entrada Festa Major:

 

Al mes de març, dins la programació d'actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones, trobareu la mostra Projecte Vaca, associació de creadores escèniques del segle XXI. Amb aquesta exposició itinerant es volen commemorar les més de dues dècades de recorregut d’aquesta associació, així com repassar la seva trajectòria i la seva contribució en la reivindicació i promoció del paper de les dones en les arts escèniques a Catalunya.

 

A l'abril arriba una exposició itinerant sobre la vida a pagès, l'estudi de la masia catalana, produïda pel museu de Granollers i custodiada per l'Ecomuseu de la Vall d'Àneu, amb un recull sobre l'arquitectura tradicional catalana i els costums rurals.

 

Joan López ens apropa a mitjans del mes de maig la seva mostra Horitzons i altres viatges, la recerca d’un horitzó utòpic, al qual no arribem mai, però malgrat tot, ens obliga a caminar cap a ell. Aquesta recerca interior, en la que ens preguntem tantes coses, i finalment ens adonem que aquest viatge és dins nostre, junt amb totes les respostes. Una exposició de pintura, escultura i performance que ens presentaran el proper dissabte 18 de maig al migdia amb un petit concert.

 

La darrera exposició la trobareu a l'agost per mostrar les fotografies presentades i les guanyadores al 40ª Concurs de Fotografia per Festa Major, amb la col·laboració de la secció Arts&Foto de l'associació Taller de les Arts amb l'àrea de Cultura i festes populars.

 

Suport associatiu.

El Viver continua donant suport a la gestió associativa de les entitats culturals de Palau-solità i Plegamans. Les associacions de l'àmbit cultural poden fer ús d'aquest servei com a mentoria de la tramitació de subvencions locals, ajut en la redacció de projectes, sol·licitud d'espais de treball o suport en la producció d'activitats culturals al municipi.

Recordeu que fins el proper 31 de març de 2024 es poden tramitar les justificacions de les subvencions locals atorgades per a les activitats executades durant el 2023.

 

Per obtenir més informació sobre la programació del Viver Cultural Torre Folch podeu contactar directament amb el servei de dinamització:

Presencialment de dilluns a divendres, de 16 a 21h i dissabtes de 10 a 14h al C/del Castell nº27-29. Al telèfon 93 864 35 33 o per correu electrònic a torrefolch@palauplegamans.cat

 

Comparteix aquest contingut